Hoelang loop jij al?

Geplaatst: 30/08/2011 in sport
Tags:,

Maandagavond,

Nog even en dan staat dit ons weer te wachten!

Vroeger liep je eigenlijk altijd hard. Kwam ik van school dan liep ik hard naar huis. Waarom? Ik denk om zo snel mogelijk mijn boterhammen op te hebben zodat ik weer naar buiten kon. Binnen dat was het niet. Nu woonde ik niet eens zo ver van school het zal een km of zo geweest zijn.

Of ik liep hard met een groep voetballers die een stuk ouder waren dan ik. Vroeg dan of ik met hun mee mocht. Ze keken me dan eens aan en zag ze denken “jij meelopen? Jij met je korte beentjes?”. Dat zou in hun optiek nooit van lange duur kunnen zijn. Die huilt dadelijk wel naar huis als hij moe wordt. Zag ze ook weer kijken als er na een paar km nog aanhing.

sokken exit

Of ik liep hard om een weddenschap. Een ijsje van een kwartje als ik 25 rondjes om het voetbalveld liep. Het was maar net wat het je waard was. Ik moest dan wel buiten de afrastering om anders zou ik de bochten wel eens kunnen afsnijden.
Ook wel eens op mijn sokken, na het uitgaan, naar huis gelopen. “Als de drank is in de man is de wijsheid in de kan”. Een van de eerste “barefootrunners”? Toen ik thuis kwam al helemaal. Van de sokken dus niks meer heel. Wat wil je na 8 km op het asfalt.

Dus als ze mij vragen hoe lang ik al hardloop? Tja …eigenlijk is dat niet te zeggen. Maar meer gestructureerd vanaf de eind jaren “80 toen ik echt stopte met voetbal.

En vanavond een duurloop van 15 km met een leuke groep. Voorlopig weer de laatste keer in het bos. Het is te vroeg donker. Een mooi rondje er van gemaakt.

 

 

reacties
 1. Barefootrunner avant la lettre. Mooi verhaal Tiny.

 2. ruud schreef:

  ben ook begin jaren 80 gestopt et voetballen en gaan hardopen, geinspireerd niet door kenianen (die zag je toen nog nauwelijks) maar onze eigen gerard nijboer, toen zilver bij de spelen in moskou en europees kampioen in athene.
  met voetballen moest ik altijd op het middenveld, omdat ik goed kon lopen. Helaas liep ik vaak de vaak de bal voorbij (of was ik sneller dan de bal???)

 3. Ronald schreef:

  lachen! Alle Keniaanse toppers liepen ook altijd heel hard naar huis… Eigenlijk ben je dus een witte Keniaan (met gaten in je sokken 😉

 4. John schreef:

  Zijn dat de voorlopers van de VFF’s ;-)?

 5. Jacqueline schreef:

  Hunmmm … ik zou wel eens weten hoeveel kilometers je al hebt gelopen 🙂

 6. Hans Verbeek schreef:

  Geldt ook voor mij. In 1985 gestopt met voetballen en vanaf 1988 aan het hardlopen.
  Maar voor die tijd liep ik ook graag hard: tijdens de gymlessen op school, bij de voetbaltraining en op het strand.

 7. kaat schreef:

  gewoon, mooi postje !

 8. johannesdeloper schreef:

  Doet me denken aan dat ik zelf weleens mijn hopeloos liggende knikkers bijelkaar heb geraapt, er
  als een haas vandoor ging en dat m’n gefrustreerde ‘belagers’ me niet te pakken konden krijgen.
  uh-hum…
  Dat Barefooten moet je gewoon nog eens proberen op een geschikte onverharde plek of op spiegelglad asfalt!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.