Tilburg Ten Miles

Geplaatst: 05/09/2011 in sport
Tags:

Zondag,

De werkgever van Maurice deed ook dit jaar weer mee met de Tilburg Ten Miles en vroeg een aantal weken geleden wie er zin had om mee te doen. Nou ja..ik heb daar al zo vaak aan meegedaan en dacht dat kan ik nog wel eens doen.  Ik wist dat Kitty er van start zou gaan. Esther aanvankelijk ook maar die liet zich vervangen, omdat haar trainingsniveau van dit moment niet hoog genoeg is, door haar man Gerard. Ook Frank zou er starten. Vandaag was het dan zover.
Wedstrijden zouden voor mij voor 11.00 u in de morgen mogen beginnen en niet diep in de middag. Is dat nou het verschil tussen ochtend en avondmensen?

Nog even wachten!

Uiteindelijk van start. In de zon met een hoge luchtvochtigheid. Dus behoorlijk kleffe omstandigheden. Dat zou er vandaag velen parten gaan spelen. Ik zou samen met Kitty lopen op een tempo dat haar paste. Het liep heerlijk. De km’s allemaal strak rond 5’45”. Er zat amper een afwijking in. Toch ging het op 12 km hartstikke fout. Maagkrampen! Zo maar bijna vanuit het niets. En net zo goed als kramp in je kuiten of in je hamstrings je kunt er op dat moment niet verder mee. Dus stoppen en de rust er op. Ik wilde wachten maar ze sommeerde me bijna om door te lopen.
Nou ja…dan ook maar het gas erop. Met nog ruim 4 km te gaan. Ik keek wat er mij nog voor tijd restte voor 1:30′. Ai…dat zal waarschijnlijk niet gaan. Zeker niet nu ik moest slalommen om tussen de lopers door te kunnen. Toch kon ik mijn laatste km’s tegen een tempo lopen van 4’10″/km. Nee…die 1:30′ zat er niet meer in. Kitty kon haar laatste 4 km ook nog afmaken en kwam toch nog 3′ sneller over de streep dan vorig jaar.

reacties
 1. John schreef:

  Jammer dat de dag overschaduwd werd door een nare gebeurtenis.
  Balen voor Kitty, maar jij hebt er nog een paar snelle laatste kilometers uit kunnen persen.

 2. M@urice schreef:

  Een zeer geslaagde dag!

 3. Pfffjuuuuu 4:10 onder die omstandigheden, diep respect!

 4. RunningGerad schreef:

  Heb hem een keer mogen lopen. Viel dit jaar helaas weer in mijn nachtweekend. Blijft een hele mooie loop en gezellige loop die ik eigenlijk wel ieder jaar wil lopen. Vergelijkbaar met de Dam tot Damloop.

 5. Rene schreef:

  Een dag later, maandag, was het heerlijkste loopweer in maanden. Het kan verkeren. Toch blij dat het bij maagkrampen bleef. Sommigen hadden last van duizeligheid, zo las ik. Daar knap je niet zo snel van op, denk ik.

 6. Jeroen schreef:

  En daar moet ik dan de zeeuwse kustmarathon mee gaan lopen 🙂

 7. John Hardeman schreef:

  He verdorie Kitty….. Balen die maagkrampen!
  Op naar de volgende…. (en toch een PR!)

  Groet,
  John

 8. Esther schreef:

  Het was een gezellig dagje gisteren in Tilburg. Volgende keer hoop ik weer mee te kunnen doen ipv aan de kant te staan 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.