Keienloop!

Geplaatst: 12/09/2011 in sport
Tags:,

Zondag,

de start!

Na de overweldigende opkomst en de prachtige  eerste bijeenkomst gisteren van de starttorunners stond er vandaag De Keienloop op het programma. Een evenement dat in principe al heel wat jaren bestaat. Alleen het organiserende comité heeft nooit echt de wind in de zeilen gehad.
Bijna altijd was er wel iets mee aan de hand. En het grappige of vervelende daaraan is ze konden er zelf nagenoeg nooit iets aan doen. Het was of de commercie of wel de politiek die wel roet in het eten gooiden.
Nu gelukkig al een paar jaar een vaste datum en een min of meer vast parcours van 5 km. Was het vorig jaar nog verschrikkelijk hondenweer met wind en regen leek het vandaag wat beter te zijn.

de finish

Je kunt een 5, een 10 of 15 km lopen. Ook een mogelijkheid om als estafetteteam van 3 mensen de 15 km te doen. Ik ga voor de 10 km. Om aan km’s te komen een rondje inlopen mijn wedstrijdje doen en nog een rondje uitlopen. Heb ik toch mijn meters gemaakt.
Met het kletsen bij de start overvalt het startschot me. Dat wordt in de eerst km. veel inhalen. Ook nu merk je pas hoe warm het eigenlijk is. Oké..minder warm dan gisteren maar toch. Mijn km’s blijven in tijd zo rond de 4:25″/km hangen. Veel sneller kan ik niet dat voel ik wel. Doorkomst op 5 km in 22’02”. Als ik dat vlak kan houden ben ik wel tevreden. Door de warmte begint het toch wat moeizamer te gaan. Helemaal vlak zal het wel niet blijven. Mijn finish is in 44’34”. Op een half minuutje na vlak. Tevreden zeker na een paar maanden met overwegend veel km’s. Nu afgelopen week ook niks teruggenomen.

Even een droog shirt aan en het rondje uitlopen. Net of het nu een stuk minder warm is dan daarnet;-) Er stonden vandaag toch ruim 400 mensen aan de start.

Advertenties
reacties
 1. Jaco schreef:

  Dat is een tijd waar je mee thuis kunt komen.Volgende keer wel opletten bij de start 🙂

 2. johannesdeloper schreef:

  Poeh 4.25 menig één zou bij die temperatuur totaal de vernieling in gaan.

 3. Gert schreef:

  Wat een prachtige tijd! Ik ga dat nog niet halen. Respect!

 4. ruud schreef:

  Mag je zonder meer tevreden over zijn; in de warmte zo’n prestatie.

 5. RunningHans schreef:

  knappe tijd hoor…pff.. gewoon snel. zeker gezien de warmte

 6. Esther schreef:

  Super gelopen Tiny! Een geweldige tijd weer, zeker als je bedenkt dat het toch wel warm was, en je veel kilometers in je benen hebt zitten.

 7. mauricekohlen schreef:

  Nou Nou Tiny dat ben ik niet van jou gewend dat jij je laat verrassen door het startschot. Waar was de concentratie? Zonder flauwekul, een mooie prestatie en knap dat je na de 10km ook nog eens een rondje uitloopt. Dat is discipline!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.