Laatste lange!

Geplaatst: 15/09/2011 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmorgen,

Walvis?

Na de baantraining van gisterenavond vanmorgen vroeg op pad voor mijn laatste lange duurloop in de voorbereiding naar de Zeeuwse Kust Marathon. Ruim 3 uur op het programma. Net als de laatste weken steeds het geval is geweest een stukje vooraf lopen voordat mijn collega’s ook mee op pad gaan.
Ik denk laat ik in het eerste deel maar eens wat los zand en heuveltjes in verwerken. Nou ben ik nog fris. Zo gezegd zo gedaan.  Na 35′ los zand en stuifduinen weer terug.

Mijn loopmaten gaan weer mee op stap. Zijn we een halfuurtje onderweg zegt Maria tegen ons: “ik wil in het laatste halfuur los zand en heuvels, want dat krijgen je bij de Berenloop op Terschelling ook.
Ik dacht bij mezelf als ik dat geweten had.

Loopt lekker!

Maar goed je lijdt het meest voor de pijn die je vreest dus ik zie en ervaar het wel.
Na een heuvelrugje halverwege komen we bij De Meuwel, een vroeger openlucht zwembad en nu een visvijver. Lag daar bijna op de kant een behoorlijke vis. Mijn conclusie was dat moet een “walvis” zijn anders lag hij niet bijna op de kant. Nee… een zwemmer was dat niet meer.

Een eind verderop  komen we op Bedaf. Los zand en heuvels. Een prachtig mooi stuk natuur maar of ik er nou zoveel oog voor had na bijna 3 uur? Dan het laatste stuk naar Harrie nog over een paar ruiterpaden ook niet helemaal jofel meer lopen.
Na 3:12′  en 33 km op de teller weer terug.

reacties
 1. Hans Verbeek schreef:

  Ben jaloers op het losse zand en de heuvels rond Uden. Maar hier in het vlakke land kan ik elke dag training in de tegenwind. Nog twee weken te gaan, veel succes.

 2. Fred schreef:

  Dat zijn inderdaad duurlopen die vertrouwen geven, zelf zit ik er na 2 uur en een kwartier aardig doorheen. Nog maar even verder trainen dus… Was dat trouwens niet een snoek of anders een snoekbaars?

 3. rinus schreef:

  Dat zal goed gaan in Zeeland.

 4. Rene schreef:

  Ik hoop dat ’t helpt. Niet dat je te veel voorbereid kunt zijn, maar je kunt wel te moe zijn. Ze zeggen dat je–als vuistregel–voor elke 10 km in een lange duurloop een week nodig hebt om *volledig* van te herstellen. ’t Zal kramp aan zijn, dus.

 5. jan schreef:

  Daar staat een goed voorbereide zeeuwse zandhaas uit Uden!

 6. Gert schreef:

  3:12′ en 33 km op de teller? Ik vind het knap voor een training op een dergelijk parcours!

 7. RunningGerard schreef:

  Dat zijn pas duurlopen. Toch ff 33 km meegepakt als voorbereiding op Zeeland.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.