Begin gemaakt!

Geplaatst: 18/09/2011 in sport
Tags:,

Zondagmorgen,

zo zie je niet zo vaak!

Kwam ik vanochtend op de parkeerplaats bij Naat Piek, het vertrekpunt van de zondagtraining, stond de parkeerplaats al nagenoeg vol. Het is er anders zo vroeg nooit zo druk. Nu blijkt er een kunstmanifestatie aan de gang te zijn die een paar dagen duurt. Allerlei kunstwerkjes met een verhaal sieren het bos op.

Maar daar kwamen wij niet voor. Wij kwamen vandaag om de aftrap te doen voor het nieuwe crossseizoen. Een pittig rondje heb ik mijn gedachte eens gaan zien of het vrij is. We liepen het al eens vaker. Ik noemde het destijds een “zelfmoordrondje” en dat is het ook als je het tempo niet juist aanpakt.
Het is een rondje van zo’n kleine 500 m. geen meter vlak op een klein stukje van 150 m na. Een mogelijkheid om op rust te komen?  Nee… je komt op dat stukje net van een helling af en je tempo ligt daar erg hoog. Dus van rust geen sprake.
We gaan na de warming up voor een half uur. Beginnen met 1 rondje tempo. Opzij van het parcours een lusje voor de rust. Oke… er zit op het rust rondje ook nog een stukje wat omhoog loopt. Dan voor 2 rondjes tempo. Lusje rust. Vervolgens voor 3 rondjes. Weer afbouwen via 2 naar 1 en weer terug naar 2 en 3. Zo tot het half uur vol is.
Ik hoefde net niet meer te beginnen aan de nieuwe serie van 3 rondjes. Het was ook genoeg. Aan de hoofden te zien een geslaagde training.

reacties
  1. […] de kern van de training splits ik de groep in 2 stukken. Op een rondje dat we begin september ook nog eens liepen vandaag maar weer eens voor de dag gehaald. Het ene deel van de groep mag […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.