Bewegen moet!

Geplaatst: 18/09/2011 in sport
Tags:,

Zaterdagmorgen,

vol!

Ja…bewegen moet. Het is goed voor jezelf en goed voor een ander. Bram Bakker schreef het van de week nog. Daar dacht ik vanmorgen aan toen ik met met fiets naar onze Intersportwinkel reed. De uitvalsbasis voor de tweede bijeenkomst van onze Start to Runners die in ieder geval het besluit voor zichzelf hebben genomen om er tenminste iets aan te doen aan dat bewegen.
En het gaat er toch op lijken  dat er steeds meer mensen worden doordrongen van het feit dat het goed voor hun is. Daarom zal het wel zijn dat er een record aantal aanmeldingen zijn.

Alle aandacht

Het staat op de bovenverdieping, de loop afdeling, tenminste aardig vol als Léonie van den Haak begint met haar presentatie over hardloopschoenen. En als ze begint met alle aanwezigen beide handen in de lucht te doen dan lijkt het ineens nog veel voller.
Ze liet de mensen eens nadenken over hardloopschoenen met een aantal vragen. Iedereen bleef aardig bij de les.
Na een loterijtje met als hoofdprijs een paar schoenen kunnen we naar buiten. Daar zijn we tenslotte voor gekomen.

Vanuit de winkel gaan we trainen in een parkachtig stukje met gras en met geasfalteerde paden.  Een beetje aanpassen is het wel. Waarschijnlijk ook wel voor de flatbewoners die wel zullen denken: “daar heb je ze weer”. Twee keer per jaar maken wij ze wat vroeger wakker dan dat ze gewend zijn.

Ben er redelijk zeker van dat er een groep gewonnen is voor het hardlopen alleen even door de beginnerskwaaltjes heen. Met de clinic vandaag hebben we ze in ieder geval op het juiste beweegpad gezet. Nu zijn ze zelf weer aan zet.

reacties
 1. Hans Verbeek schreef:

  Hou ze in beweging

 2. Anne schreef:

  Heerlijk hè Tiny, al die verse gezichtjes van mensen die hebben besloten om van de bank af te komen en iets te doen aan hun gezondheid. Mooi om opnieuw enthousiast van te raken.

 3. Kitty schreef:

  Wat een grote groep! Tja bewegen moet, daar hoef je de meeste lezers van je blog niet van te overtuigen. En als ik zo eens om me heen kijk, zie ik idd steeds meer mensen die op een een of andere manier gaan bewegen.
  Maar blijven bewegen is de volgende stap! Ben heel benieuwd hoeveel van de start-to-runners na een jaar nog lopen?!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.