Duizendpoten!

Geplaatst: 22/09/2011 in sport
Tags:, ,

Woensdagavond,

foto door Nathalie

Stond ik de jaren ’80 aan de start van een of andere loopwedstrijd stonden er amper dames aan de start. Een enkeling. Dat is vandaag de dag wel anders. Er zijn wedstrijdjes waarbij de verdeling bijna half om half zal zijn. Een ontwikkeling die zeker toe te juichen is. Zo is dat ook bij onze loopgroepen. Ook vaak zo dat beiden hardlopen zowel hij als zij. En zeker met een gezin is dat plannen en keuzes maken en zolang er nog geen kinderen in het spel zijn dan lukt dat nog wel maar anders komt er heel wat organisatiewerk om de hoek kijken om beiden te kunnen sporten.

Toch sta ik er iedere keer weer verstelt van dat het nagenoeg iedere keer weer lukt dat hun training kan doorgaan. Gezinsmanagers!! Ik heb daar mateloos veel respect voor. Want ik heb gemakkelijk praten. Hoef geen 40 uur in de week meer te werken. Geen kinderen meer die nog thuis wonen dus bijna alle tijd aan mijzelf. Wel heel goed om te constateren dat ze met hun training vaak even alles en iedereen vergeten en op de training er helemaal bij zijn. Klaar voor de volgende organisatieklus.
Baantraining vanavond helemaal toppie!!!

Donderdagmorgen,

Kustmarathon waardig

Eén van die duizendpoten staat om8.15 u. bij mij op de stoep om samen naar Harrie te fietsen. Duurloop tijd dus! Zij mogen voor 3 uur en ik ga nog voor de halve tijd mee. Voor mij sinds lange tijd geen drinkbelt bij me wat loopt dat heerlijk weg zonder dat ding om. Normaal als ik die belt draag heb ik er eigenlijk geen last van maar nu zonder merk je wel het verschil.
Mijn rondje dat ik mee liep was wel Zeeuwse Kust Marathon waardig behalve de wind dan. Wel met mul zand en een stevig aantal heuveltjes.
Al haakte ik eerder af ik kreeg toch mijn koffie na afloop. In de schuur al alles in gereedheid voor het feest van zaterdag. Want Harrie en Annie zijn die dag 40 jaar getrouwd. Dat wordt dus feest!!

 

reacties
 1. onehappyjogger schreef:

  je moet het me niet vertellen, dat georganiseer om eens tot bij de club te geraken 🙂 Het lukt me toch niet elke week hoor (en ik haal het al helemaal niet 2 x per week tot bij de club).
  Veel plezier op het jubilee-feestje morgen en dan nog een weekje aftellen naar Zeeland!!

 2. Peter De Decker schreef:

  dat ziet er daar lastig lopen uit door dat mul zand mn gedacht!

 3. Deborah Hamar schreef:

  Bij ons in de polder lopen er ook heel veel mensen. Sommige alleen, sommige in loopgroepen of met zijn tweetjes. Gelukkug ook heel veel dames. Ik vind het altijd een leuk gezicht als ik die mensen zie en mijn voeten willen meestal wel mee.
  Ik moet helaas nog wat rust houden ivm een blessure…
  Veel plezier zaterdag!!

 4. johannesdeloper schreef:

  Geeft voor de duizendpoten die paar uurtjes sporten is!

 5. Fred schreef:

  Inderdaad is er de laatste jaren een enorme opkomst van dames bij het hardlopen. Jongere dames vormen volgens mij zelfs bijna de helft bij prestatielopen. Misschien mede dank zij de fitness-rage, de damesbladen en Sonja Bakker cs?

 6. RunningHans schreef:

  je bent er weer klaar voor… ik kom persoonlijk kijken of het goed gaat samen met je zonen

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.