Blaadjes!

Geplaatst: 27/10/2011 in sport
Tags:, ,

Woensdagmorgen,

Klooster SVD Uden

Met een behoorlijke groep van vrijwilligers zijn wij altijd op woensdag om allerlei voorkomende werkzaamheden te doen. Vaak is het onderhoudswerk. Het moet al heel lastig werk zijn willen we het met de groep niet voor elkaar krijgen. Heel veel handige zaken maken we ook gewoon zelf.

Dit staat er nog.

Tot aan de ereprijzen voor de MONDO-Keienmeeting toe. Uiteraard niet de geldprijzen. Zou misschien wel een handig zijn.
Maar als de herfst er weer is dan is het vaak bladruimen. En blad dat komt er veel. Ons stadion ligt een park waarin tot tegen het einde van de WWO2 een enorm groot missie huis stond.

hordenlopers!

Het ging tijdens een bombardement totaal tegen de vlakte. Wat er overbleef was de enorme parkachtige kloostertuin met monumentale loofbomen.

Een schitterende omgeving om ook buiten onze baan te kunnen lopen. Maar ja… loofbomen hebben blaadjes en die vallen er in de herfst af.
Nu is het iedere week weer even blad ruimen. Soms in de hoogtijdagen is het ’s morgens allemaal weg van de baan. Kom je dan s’avonds om te trainen liggen er weer bijna net zoveel. Dit jaar zijn de bomen laat met het laten vallen van hun blad. Een weinig droge zomer zal wel de oorzaak zijn.

Donderdagmorgen, 

herfst

Nog ruim een week voor de Berenloop. De trainingen daarvoor zitten er nagenoeg op. Vandaag nog wel een rustig duurloopje van 90′. Het bos begint er nu prachtig bij te liggen met al zijn verschillende kleuren van nog groen naar roestbruin met alles wat daar tussen inzit. Nog een paar weken en ook dan is het bos weer nagenoeg kaal. Ik heb het niet zo begrepen op de winter. En als je de voorspellingen leest. Maar goed ook hier zal de soep minder heet worden gegeten dan dat die wordt opgediend. We zullen wel zien. Je moet het toch nemen zoals je het krijgt. Weinig aan te willen. Eerst Terschelling maar eens doen en dan weer verder kijken. Kijk dit heerlijke loopje dat nemen ze ons niet meer af. Dat hebben  we gehad.

Advertentie
reacties
 1. claudia schreef:

  Het is nu nog wel even heel mooi in het bos met al die verschillende kleuren. En heerlijk weer om te lopen.

 2. loopmaatje schreef:

  Als het weer even wil blijven aanhouden ,zit je goed hoor 😉 . Ik vind deze tijd van het jaar toch het mooist om te lopen in een park ! Ik woon midden in de stad en loop dan tegen de schelde aan , maar een park geeft toch iets meer vind ik ! al die mooi verschillende kleuren ! gr

 3. John schreef:

  Het is niet te verwachten dat er heel veel blaadjes op het parcours van de Berenloop liggen.
  Tot volgende week.

 4. johannesdeloper schreef:

  Gelukkig kunnen de heren en dames meteorologen maar 2 weken vooruitkijken, herinner je je nog dat je hier op je blog een voorspelling waagde dat september zo mooi zou worden, dat is ook niet uitgekomen.

  Hou het er maar op dat het dan juist een zachte sneeuwvrije winter gaat worden, je moet het lot niet tarten.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.