Uit de kluiten gewassen!

Geplaatst: 17/11/2011 in sport
Tags:, ,

Donderdagmorgen,

Toen was alles nog anders!

Toen ik in 1987 voor de eerste keer van start ging in de zevenheuvelenloop had waarschijnlijk niemand ooit in de gaten dat deze loop zou uitgroeien tot wat die nou is. Alles bijeen stond er toen een kleine 500 man aan de start. Het parcours was ook een stuk anders. Ik kan me nog herinneren dat we omhoog moesten naar het landhuis “Ons Erf”. Ik vond dat destijds een ontzettende rotklim.  Het zou ook zo maar kunnen dat dit alleen maar in mijn herinnering zo was.

tijdsregistratie

Met het vorderen van de tijd werd het steeds maar drukker en is de start verlegd naar de Groesbeekseweg. De huidige startlocatie. In 1993 kreeg ik voor de eerste keer te maken met de gele chip die je aan je schoenen moest doen. Ik kon me maar amper voorstellen dat ding mijn en van iedere loper de tijd moest registreren. Waarschijnlijk zal het voor de organisatie nog veel spannender geweest zijn.

Uiteindelijk heb ik vanaf 1987 niet ieder jaar meegelopen gewoon omdat ik een paar keer last heb gehad van een blessure en niet van start kon. Maar meer dan 20 keer heeft deze loop toch wel op mijn programma gestaan. Zondag mag ik weer. Ook een groot aantal clubgenoten van me hebben de weg naar deze loop gevonden. Een 15 km in het najaar die een prima opstap is voor een halve marathon in het voorjaar. Vanmorgen een laatste duurloop van 13 km gemaakt voor zondag. Het was koud en mistig. Van mij mag dat zondag ook best zo zijn. Het hoort nou eenmaal bij november en bij de zevenheuvelenloop.

Advertentie
reacties
 1. dutchrunner.nl schreef:

  Het parcours was zelfs de eerste jaren nog gedeelte onverhard.

 2. Jacqueline schreef:

  Ik ben benieuwd hoe je het vandaag gaat ervaren. Jammer dat ik er niet bij kon zijn 😦

 3. Gert schreef:

  De weersomstandigheden zijn uitstekend aanstaande zondag. Zie je daar!

 4. Peter schreef:

  vorig jaar was het prachtig weer nochtans op deze loop. heel plezierig evenement idd en heel groots! geniet er van zondag.

 5. Jan schreef:

  Een leuke loop, alleen jammer dat ie voor mij zo ver weg is, voor een uur en een stief kwartiertje rennen…

 6. Esther schreef:

  Dit weer is heerlijk om te lopen, van mij mag het zondag zo ook zijn.
  Tot dan!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.