Vooruitblik!

Geplaatst: 22/11/2011 in sport

Dinsdag,

Zweeffase! Kost niks!

Als de najaarsmarathons geweest zijn en de Zevenheuvelenloop weer achter de rug, weet je dat het jaar weer bijna voorbij is.
Tijd om eens vooruit te kijken. Wat ik nog zou willen voor het komende jaar? Noem het maar planning zoals je wilt. Eigenlijk wil ik, als ik er over denk, teveel misschien wel. Waar ik inmiddels het afgelopen jaar wel achter gekomen ben dat de kortere wedstrijden, zoals bv. afgelopen zondag, nog bijna meer invloed hebben op mijn lijf dan de Berenloop van 2 weken geleden. Dus de kortere wedstrijdjes maar niet doen dan?

fantastisch gevoel!

Het jaar is nog niet helemaal voorbij dus er staan in de laatste 5 weken nog een paar dingen te doen. Zondag in Geldrop bij ’t is  vur niks zou ik graag voor de 30 km gaan. Al een aantal jaren loop ik daar. Zou dat niet willen missen. Verder in december is er met de Kerstdagen altijd wel iets of de Kangoeroeloop in Vught of de Derde Kerstdagloop in Arnhem. Je weet overigens maar nooit of die laatste wel doorgaat. Op oudjaarsdag is het ook een goeie gewoonte om in Middelrode 10 mijl te lopen.

Dan beginnen aan 2012. Gisteren kreeg ik het inschrijfformulier van de trail die ik vorig jaar in België liep. Dat was een bijzondere ervaring. Nog eens? Misschien wel. Het kost me wel een weekend.

Echt plezier!

In februari staat Schoorl op het programma. Met ons roparun team organiseren we weer een pastaparty op de avond voor de loop. Lees er over in een van mijn volgende blogjes en op de site.
Wat er nog meer staat is de weblogloop in Uden. Een goeie gewoonte aan het worden omdat deze loop prima past in de aanloop naar een voorjaarsmarathon.  Je kunt er hier over lezen en je eventueel aanmelden.

Maart doen er van onze club altijd een heleboel lopers mee aan de Halve Marathon van St. Antonis. Vaak wordt deze gebruikt om een debuut te maken op deze afstand. Een haasklus? Het zou zo maar kunnen dat dat het geval is. In dat zelfde weekend is ook de #veluwetwitrun  bij Inge.

April gaat, zoals het er nu naar uitziet, een rustige maand worden. Ongetwijfeld komt er iets voorbij om te lopen al zou het maar een afspraak zijn om met iemand samen een lekkere lange duurloop te doen en supporteren in Rotterdam!

stukje omhoog!

In mei wordt ook dit jaar weer de Koning van Spanje georganiseerd door het team MudSweatTrails. Lijkt me leuk om eens mee te doen.
Kan nog net voordat we met ons Roparun Team RTZN weer van start gaan in Parijs. Ja…in Parijs niet vanuit Hamburg. Verder zullen juni en juli alleen wat rustige trainingsmaanden zijn.

Augustus vaak een trainingsloop in het Zeeuwse bij Jacqueline. Ja…in oktober staat de Kustmarathon ook weer op de lijst.

En voor je het weet is ook 2012 al weer een heel eind versleten. En de Berenloop dan? Je weet het maar nooit! Daarom is dit geen vastomlijnd plan en het kan nog aan alle kanten veranderen en bijgestuurd worden. Maar in grote lijnen is dit toch wel de bedoeling. Want je kunt plannen wat je wilt maar de beperkende factor is niet de tijd maar je lijf. Zolang dat het maar doet. We gaan er maar zo gemakkelijk vanuit dat het blijft functioneren.

 

 

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  zijn mooie loopjes, die je daar alweer opnoemt; zo blijven we lekker bezig.
  dat loopje in Uden lijkt me wel wat…….., misschien de koning van spanje en ja Zeeland moet ik echt doen volgend jaar, (zeg ik al langer)

 2. dutchrunner.nl schreef:

  dat is al een hele jaarplanning.

 3. Claudia schreef:

  Ziet er weer mooi uit voor komend jaar maar eerst nog veel plezier gewenst in Geldrop en wie weet weer lopen met de 3de kerstdag (das toch een hele mooie).

 4. Jetty schreef:

  Je gaat er goed voorbereid tegenaan lees ik 🙂 . Hoeveel marathons wil je eigenlijk lopen ? Of is dat geen doel op zich ? Ik verheug me al op de verslagen ! gr

 5. Jan Roos schreef:

  Mooi gepland allemaal, sowieso kruisen onze wegen in Schoorl en mogelijk nog een paar keer meer, alleen ben ik verre van zo gestructureerd als jij dat bent!

 6. John schreef:

  Zo beschreven lijkt een jaar wel heel erg kort.
  Eerst zondag maar weer eens een stuk over de heide banjeren 😉 Tot dan.

 7. onehappyjogger schreef:

  leuke planning, ervan genieten zolang het kan, groot gelijk heb je 🙂

 8. RunningHans schreef:

  kan zijn dat je langere rustige afstanden beter verteert dan het snellere werk… ik weet het wel zeker… ik dus mis marathons in de planning 😉

 9. Peter schreef:

  heb ook al getwijfeld over de koning van spanje trail, schijnt wel vrij pittig te zijn die beklimming. maar bon eerst geldrop overleven, koning van spanje is dan voor later mss 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.