Even wat rustiger!

Geplaatst: 29/11/2011 in sport
Tags:, , ,

Dinsdag,

Bijna bij de finish! Eerste 3 km ooit!!

Ik krijg nog al eens de vraag hoe vaak ik per week train. Welnu. In een gewone trainingsweek ben ik 5 keer in actie. Dat wil niet zeggen dat ik 5 keer hard train. Zeker met de begeleiding van recreanten op woensdag en zaterdag op de baan dat zijn eigenlijk niet echt trainingen. Ja… ik loop mee een rondje in. Doe de oefeningen voor en voor het grootste deel ook mee maar nooit de tempo’s die de recreanten lopen. Dus niets anders dan ontspannen trainingen. Wel een voordeel dat je minstens 2 keer per week alle oefeningen mee doet.

Gewoon meedoen

Op zondag in het bos dat is ook een trainingsbegeleiding. Maar hier probeer ik wel altijd de training zo in elkaar te steken dat ik zelf vol kan mee doen. Er zijn wat dat betreft legio mogelijkheden om het zo in te richten dat de groep zich zelf controleert en dat er nooit iemand alleen komt te lopen. Als ik al tempowerk doe dan is het alleen op deze training. Mooie trainingsochtenden. Een goed begin van de zondag ook.

heerlijke zomeravond

Mijn duurlopen doe ik op maandagavond en donderdagmorgen. Waarom op de maandagavond terwijl je overdag tijd genoeg hebt? Hoor ik al vragen. Nou aanvankelijk toen ik met pensioen ging liep ik overdag op dinsdag. Maar er was op maandagavond een klein groepje dat hun duurloopjes maakte. Ik hoorde de verhalen over het tempo dat niet in de hand werd gehouden. Verkeerd gelopen. De tijd totaal fout ingeschat. Dat liep allemaal niet zo gesmeerd. Mij maakte het niet eens zo heel veel uit om met hun mee te gaan. In de zomer lopen we altijd in het bos en in de winter vaak in een gebied met verharde wegen en liefst verkeersluw. De lopers die hierbij aansluiten werken bijna altijd naar een evenement toe. Meestal een halve marathon. Na ieder evenement beginnen we weer opnieuw met een uur. Het geeft anderen weer een goede gelegenheid om in te stappen.

ganzenpas

Op donderdagmorgen is mijn lange duurloop. Na een herstelperiode van een marathon of iets dergelijks is deze wat korter. Maar eigenlijk gaan we er van uit dat deze in de basis 2 uur duurt. Altijd wordt er gelopen in ons prachtige natuurgebied. In ons trainingsmaatje zijn achtertuin. Daar is ook de start. Laten we ook geen tijd liggen om meteen “buiten” te zijn. Lopen we altijd hetzelfde rondje?  Nee…sommige stukken wel maar er zit altijd wel afwisseling in. Het maakt ook niet eens zoveel uit.  Het gebied is zo groot en op allerlei manieren aan elkaar te schakelen zodat je uren achtereen zou kunnen zwerven zonder ook maar een pad dubbel te lopen. Tja… behalve het wildviaduct dan anders komen we niet aan de andere kant van de snelweg.

Nou gaan we december in, en na een periode van nog al wat wedstrijden, mag deze maand de rust op. Gewoon even wat rustiger aan zonder wedstrijdjes. Zonder wedstrijdjes? Nou ja…op het einde van het jaar een paar wedstrijdjes na dan.

Advertentie
reacties
 1. John schreef:

  Jullie hebben voor elk soort training in ieder geval een mooi gebied en baan tot de beschikking.

 2. Dannielle schreef:

  Heb altijd best veel wedstrijdjes gelopen maar dit jaar pas twee (20 van Alphen en de London Marathon, daar kan niets aan tippen), beetje wedstrijdmoe lijkt het wel. Maar joepie, aanstaande zondag wedstrijdje nummer 3, een heuvelachtige cross die ik samen met mijn vriendje ga lopen. En dat telt dan gewoon als 3e training.

  Vind het nog altijd leuk om te zien hoe jij steeds maar weer die verhaaltjes in elkaar timmert 🙂

 3. dutchrunner.nl schreef:

  Tip: sylvestercross 31 december

 4. Jacqueline schreef:

  Als ik over die mooie trainingen van jou lees kan ik niet wachten tot ik weer mag beginnen.

 5. loopmaatje schreef:

  Die lange duurlopen worden normaal bij ons op zondagmorgend gelopen.
  Ik ga heel die uitleg eens doen op mijn blog 🙂
  Bij jullie op maandag lijkt het toch ook een toffe training te zijn hé !!
  De wedstrijdjes horen der toch altijd een beetje bij hé , je kan ze niet missen 🙂 🙂 groetjes

 6. Jan Roos schreef:

  De donderdagse loop klinkt het leukste, lijkt op die van mij van zaterag, dan hoeft weinig
  gewoon lekker buiten en genieten en telkens weer eens ergens anders!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.