Winterperiode!

Geplaatst: 08/12/2011 in sport
Tags:, ,

Woensdagavond,

Mijn vader als stuurman!

Nee….niet de beste tijd voor de trainers om baan trainingen te begeleiden. Met inlopen en oefeningen daarbij kun je nog wel zoveel dynamiek ingooien dat je nog redelijk warm blijft. Maar als eenmaal de kern gelopen wordt en je bent zelf aan het   waarnemen,corrigeren etc. dan krijg je het er niet warmer op.
da’s toch waarschijnlijk niet de reden waarom ik een hekel heb aan de winter. Volgens mij is dat meer de kans op sneeuw en gladheid die me geen goed wintergevoel geven.
Kijk van zwemmen weet ik waarom ik daar nou een hekel aan heb maar dat vervelende gevoel van de winter dat weet ik niet thuis te brengen.

dit was niet mijn model.

Vroeger heb ik toch echt altijd geschaatst. Mocht met mijn vader als kind van een jaar of 6 al mee op door hemzelf gemaakte schaatsjes. Een paar in een goede vorm geschaafde blokjes hout met daaronder een paar uitzetboompjes van ramen geschroefd. Van een oude leren bal werden de leertjes gemaakt en een paar voetbalschoenveters en ik had “holgeslepen schaatsen”.
Wat trots was ik dat mijn vader mee ging en ik vond dat hij het beste kon schaatsen van alle vaders. Achteraf bekeken was dat ook wel begrijpelijk want er waren niet zo veel vaders die met hun kinderen mee gingen. Toen had ik dat dus niet in de gaten.

Dus eigenlijk heb ik best goede herinneringen aan de winter. Maar nu kan het me niet snel genoeg voorbijgaan en het liefst geen sneeuw of ijzel! Je wordt ouder pappie? Ik weet het niet!

Donderdagmorgen,

Hier word je groot en sterk van!

Vandaag gaat mijn klaagzang over de winter niet op. Het is niet koud. Samen met Maria en de wind,onze beste trainingsmaat, naar Harrie zijn tuin. Een rustig duurloopje maken van om en nabij 90′. Langzaamaan gaat dit loopje weer naar 2 uur. Eigenlijk onze optie om dat als basis te hebben.
Er wordt op donderdag nooit echt hard gelopen maar als we echt eenmaal op Harrie zijn specialiteit komen moeten we wel eens aan de rem gaan hangen. In dit terrein loopt hij wel zo sterk.
Er zaten vandaag nog al een paar bultjes in en het nodige mulle zand. Met bijna 15 km achter de rug is het goed om een bakkie te doen.
Wel een training die telt. Je wordt er groot en sterk van. Nou ja…groot? Sterk dan? In ieder geval minder vlug minder sterk. Leeftijdsverval proberen tegen te gaan;-)

Advertentie
reacties
 1. onehappyjogger schreef:

  volgens mij ben je toch echt niet de enige met een hekel aan de winter hoor! Laat het maar rap terug lente zijn 🙂 Maar gelukkig valt het tot nu toe nog goed mee, hopelijk blijft het zo 🙂

 2. John schreef:

  Kou, tot daar aan toe, als de vieze drap en gladheid maar een beetje achterwege blijft.

 3. loopmaatje schreef:

  Ja als je daar aan de kant staat word je ook niet echt warm vrees ik !! Over de winter mag je nu nog niet klagen hé, het ergste moet nog komen , waarschijnlijk in februari 2012 😉
  groetjes

 4. Jan Roos schreef:

  Ik kan me voorstellen dat kleumen bij de baan niet je ding is, maar buiten met een laag zonnetje, een paar graden onder nul, door de witte pracht en knisperende vers gevallen sneeuw lopen niets mooiers!

 5. dutchrunner.nl schreef:

  Prachtig dat stukje over de schaats met je vader.
  Dan realiseer ik me pas dat ik een blog lees van iemand met behoorlijk wat levenservaring 🙂

 6. Wendelien schreef:

  Ja…gladheid…hoe gaat dat eigenlijk in de winter met de loopjes..sta er nu pas bij stil. #eersteloopwinter

 7. RunningGerard schreef:

  De winter is zeker geen fijne periode om te lopen, maar voor een trainer nog minder. Ik hoop dat de winter van vorig jaar achterwege blijft. Tot nu toe mogen we nog niet klagen, als je het vergelijkt met vorig jaar.

 8. chris schreef:

  eeuwig jong 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.