Best wel schuiverig!

Geplaatst: 11/12/2011 in sport

Zaterdagochtend,

schuiverig!

Met het fietsen naar de baan wist ik het eigenlijk al wel. Je kon zien en voelen dat het aan het vriezen was en de baan was nog nat van de buien van gisteren. Tja..en dan wordt het glad.
Met mijn 2 collega’s snel even doorgesproken wat het alternatief van vandaag zal zijn. Het is al weer een tijdje geleden dat we een complete training er van maakte in het park. Op zich wel eens leuk om niet op de baan bezig te zijn.

weer op weg naar huis.

De eersten arriveren meestal ruim op tijd. Maar altijd als je gaat denken, zo rond 5′ voordat we beginnen, het zal vandaag niet zo druk worden dan gebeurt het. Werkelijk in de laatste minuten vallen de meesten op de klep.
En het inlopen vandaag met ongeveer 75 mensen. Wat een groei heeft deze groep doorgemaakt. In 2004 gestart met 8 mensen die op de zaterdagochtend op de baan wilde trainen. Er zijn er nog steeds van bij.

Maar wat werd het een leuke training. Alles werkte eigenlijk ook er aan mee. Het weer, de omstandigheden en de groep. Bij de kern van de training rond de vijver gingen er jasjes uit. Het bankje lag weer helemaal vol. Mijn collega’s tevreden, ik tevreden maar bovenal gingen er 75 mensen met een goed gevoel het weekend in!! Kijk en…daar is het om begonnen!!

Zondagmorgen,

Sirtaki bergje op!

De volgende training op de lijst. Een groot deel van de wedstrijdgroep is vandaag niet zo heel ver uit de buurt aan een cross meedoen. Ook hun trainer is daar naar toe. Na even wat overleg sluit het restant bij onze groep aan. Eens zien of we die ook moe kunnen krijgen.

Vandaag een estafettevorm in de kern van de training. Een pittig rondje(vierkantje) met zijden van ongeveer 200 m. Iedere kant heeft zo zijn eigen moeilijkheden. De totale groep opgesplitst in sub-groepjes van 4. Individuele snelheid in het groepje onderling maakt niet eens zo veel uit.

Aanvullen!!

Iedere loper dribbelt weer terug naar zijn startpunt na zijn tempo.
Er worden 4 blokjes gelopen van 8 min. Na ieder blokje wisselt de groep een kwartslag zodat iedere loper ook op ieder stuk kan lopen.

Het uitleggen van wat er moest gebeuren dat kostte in het verleden nog al eens wat tijd. Nu zulk soort trainingen regelmatig in het programma zitten is dat geen punt meer.
De thee en de cake smaakten na afloop heerlijk. Een prima begin van de zondag.

Advertentie
reacties
  1. onehappyjogger schreef:

    wel goed dat je makkelijk alternatieven in de omgeving vindt om dan toch een veilige leuke training te organiseren!

  2. Jacqueline schreef:

    Haha… die is leuk.. “Sirtakie bergje op”.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.