Mijn loopmaatje de wind!

Geplaatst: 13/12/2011 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Hier doorheen!

Normaal niet mijn dag om te lopen. Eigenlijk mijn lopeloze dag. Maar soms zijn de omstandigheden zo dat je op maandag niet kunt en dan kan ik doorschuiven naar dinsdag. Lop ik op maandagavond altijd met een groep dat is op dinsdag dus niet zo.
Moet je dan alleen? Ja…als je het zo bekijkt wel maar vanmiddag ga ik op stap samen met mijn beste trainingsmaat. Eentje die me motiveert en stimuleert. Soms is hij heel erg voor je maar soms ook heel erg tegen je en dat maakt het dat hem tot een ideale trainingspartner.

Er overheen!

Vanmiddag een rondje met wisselende ondergrond van asfalt tot heel mul zand. Van vlak tot een paar stevige klimmetjes. Een paar drassige stukken. Je landing is dan niet wat je denkt dat het zal zijn en je afzet al helemaal  niet. Je voeten ook niet meer kurkdroog. En dat alles samen met de wind maakte het tot een zeer enerverend loopje. Je kunt niet spreken van een duurloop in welke zone dan ook. Je loopt wel in 100 verschillende zone’s. Gewoon omdat je de ene keer in de armen hangt van je loopmaat en duwt hij je bijkans naar achteren en het volgende moment is hij een ruggesteun. En dat maakt nou een duurloop met deze omstandigheden tot een heel wisselende duurloop. Je zou het een interval- of fartek training kunnen noemen. Wat je verder nog kunt zeggen van je loopmaatje is dat toch het meeste van hem langs of over je heen gaat.
Het rondje was bijna 12 km lang en ik was net aan met een uur weer binnen.

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Zolang je maar niet op PR-jacht hoeft; is die wind best wel fijn.
  En zo’n 12km “fartlek”training in een uurtje; dan heppie flink doorgestapt!

 2. Jacqueline schreef:

  Heerlijk zo’n stevige bries 😉

 3. Jan Roos schreef:

  toch stevig door gelopen ondanks de omstandigheden!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.