Voornemens?

Geplaatst: 03/01/2012 in sport
Tags:

Dinsdagmorgen,

Goed begin?

Hoe vaak zou het de afgelopen week gezegd zijn? “Ik ben in 2012 van plan om…..” Vul maar in. Nu nog maar een paar dagen verder en hoeveel van die goede voornemens liggen er al overboord.
De uitvoering van wat je jezelf ooit voorneemt is in de meeste gevallen een stuk lastiger dan de uitspraak die je doet. De uitvoering staat of valt bij de juiste hulp of steun die je daar bij krijgt.

Ik weet ook zeker dat er bij die goede voornemens een heleboel er bij zaten die voor zichzelf besloten om wat meer te gaan sporten in 2012. En om wat minder afhankelijk te zijn van anderen nemen ze zich voor om te gaan hardlopen. Ze hebben niet in de gaten dat er niks anders zo lastig is dan om op eigen houtje te beginnen met hardlopen. Zomaar beginnen dat is bijna altijd tot mislukken gedoemd. Geef jezelf een eerlijke kans.

Zij gaven zich de kans!

Stel je voornemen om te gaan hardlopen eens uit naar het voorjaar. De weersomstandigheden zijn dan al vaak wat gunstiger maar wat het meest gunstig is? In het voorjaar is er weer een nieuwe uitvoering van start to run. Op ongeveer 120 plekken in Nederland begint op 10 maart een 6-weekse cyclus om hardlopen op de juiste manier onder de knie te krijgen.
Hier word je op de goeie manier op een loopspoor gezet. Dan is er een goede kans van slagen. Maar dan heb je ook je voornemen een eerlijke kans gegeven.

Het groepje dat gisterenavond met mij op stap ging was nagenoeg voor 100% ooit op de juiste manier begonnen. Met bijna lente-achtige omstandigheden liepen we 14 km onder een prachtige sterrenhemel met een bijna volle maan. Deze groep mensen gaf zich ooit die eerlijke kans om te leren lopen. Nu plukken ze er de vruchten van.

Advertentie
reacties
  1. John schreef:

    Hi Tiny, bedankt voor je berichtje! Uit mijn nieuwe log is mijn voornemen wel duidelijk 😉 Het was even zoeken naar je maar je bent gevonden! De beste wensen voor het nieuwe jaar!!

  2. Jacqueline schreef:

    Ben het volledig met je eens….”voornemens ????”

  3. Lin schreef:

    Ik ben dit keer juist in november begonnen. Ik begin altijd in de lente en dan in het najaar stop ik weer. Normaal gaf ik het op zodra ik 5km kon lopen, nu liep ik op 31/12 10 kilometer. Mijn goede voornemens is de halve marathon lopen, ik hoop dat ik zo gemotiveerd ben. Tijd voor een rondje nu!

  4. loopmaatje schreef:

    Ik weet nog goed zunne hoe ik begonnen ben ! Dikwijls heb ik spijt dat daar geen foto’s van zijn 🙂
    Ik heb al veel mensen weten beginnen, en weten stoppen 😦 .
    Een nieuw jaar is soms nodig voor sportieve voornemens hé !! groetjes

  5. kitty schreef:

    Ondanks dat ik het met mijn mp3 de eerste stappen op hardloopgebied heb gezet, is dit zo ongeveer de beste tip die ik iemand kan geven!
    Mijn eerste km’ers van 2012 zijn inmiddels weer gelopen! Voor alle toekomstige start-to-runners: succes!

  6. Wendelien schreef:

    Ja! Op eigen houtje beginnen is vaak tot mislukken gedoemd. Gelukkig krijg ik de juiste hulp en steun. Van jou!!
    Want in het bos van alle (internet)schema’s zag ik de bomen niet meer staan. Dankzij jouw schema op maat kan ik weer uit de voeten. Letterlijk.
    Je weet niet half hoeveel me dat waard is.
    Altijd tot wederdienst bereid!!!!

  7. Rene schreef:

    Het probleem met voornemens is dat je ze makkelijk breekt. Een stappenplan met subdoelen en deadlines is veel beter volgens mij. Als je stelt wanneer je wat gedaan moet hebben, is de kans van slagen veel groter. Mezelf kennende bouw ik ruimte in, zodat er rekening gehouden wordt met het onverwachte (beter bekend als “het leven”). Bijvoorbeeld, ik wilde oorspronkelijk een 10 km binnen 40 minuten lopen in maart, maar wijselijk heb dit verlegd naar juni. Snelheid kost nu eenmaal tijd, ook al heb je gezorgd dat je fit genoeg bent. Het plan is nu 70 kg in maart, 40 minuten op de 10 km in juni.

    Mijn advies is om een plan op te stellen, op papier, en er dan een paar nachtjes over te slapen, om het vervolgens aan te passen naar iets wat haalbaar is en geen luchtkasteel, geboren in de roes van het nieuwe jaar.

  8. Jan Roos schreef:

    Mijn begin pakte wel goed uit, ik ben eerst een jaartje naar de sportschool gegaan, daar de basisconditie gelegd, toen het lopen daar op de band tot een half uur uitgebreid, dat is zo saai dat
    je vanzelf wel gaat verlangen naar buiten lopen en kost het minder moeite en is het minder risico dan van level 0 in het wilde weg beginnen.
    Toen was er nog geen starttorun, iedereen in Uden eo op naar de Keien, daar zit je goed.

  9. chris schreef:

    Mooi Tiny. Ik vind je uitspraak : ‘de uitvoering staat of valt bij de juiste hulp of steun die je daar bij krijgt’ ook zo juist. Zelfs iemand die gewoon op eigen houtje begint begint met ‘iets’, een schemaatje van internet geplukt bvb. Ik wens jou in elk geval weer een hoop nieuwe ‘volgelingen’ toe dit jaar !
    En nogmaals dank voor jouw hulp onder de vorm van leuke schema’s 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.