Erg leuk!

Geplaatst: 12/01/2012 in persoonlijk
Tags:,

Donderdagmorgen,

de auw skool.

Soms overkomt het je. Dan kom je dingen tegen die heel erg leuk zijn. Toen ik op de lagere school zat…. ja zo heette dat toen nog, waren wij in ons kleine overwegend katholieke dorpje onze tijd ver vooruit. We hadden een gemengde school. Juist… ik zeg een gemengde school, jongens en meisjes bijeen in dezelfde klas. Hoe dat zo kwam? Simpel omdat er maar één schoolgebouw was.
In de laatste jaren dat ik nog daar was werd er een nieuwe school gebouwd. Je snapt dat er al heel snel een scheiding kwam tussen de bokken en de geiten.

leuk zoekplaatje!

Ik maakte dat net niet meer mee. In het kader van dat “scheidingsfeest” werd er een grote groepsfoto gemaakt en die kreeg ik van een oud schoolgenote toegestuurd met de mededeling dat er mijn beide zussen op zouden staan en of ik die terug zou kunnen vinden. En ik heb ze gevonden. Ook moet er nog een broer van me op staan maar die is niet te herkennen op de bewuste foto.

Maar wat een feest van herkenning maar ook van niet meer weten wie nou wie is. De leerkrachten die wel ja!! Heel bijzonder.

Ondanks dat ik met mijn loopmaatjes op stap was vanochtend dwaalde mijn gedachten regelmatig af naar de bewuste foto. De 1:45′ die we samen onderweg waren vlogen voorbij. Ondanks mijn verkoudheid lekker gelopen.

Advertentie
reacties
 1. sharon schreef:

  Dag Ome Tiny,

  Jose heb ik gevonden…nu mam nog, help me effe aub 🙂 !?
  Jij staat niet op de foto wel?!
  Meen ook Henry te herkennen…maar dat weet ik niet zeker.

  Groeten Sharon.

 2. ruud schreef:

  Leuk, altijd weer even terug naar vroeger.
  Bij ons stond de katholieke en de hervormde school naast elkaar; rivaliteit? Ja echt wel!
  Zo’n 15 jaar geleden zijn ze gefuseerd……

 3. Jan Roos schreef:

  Daar deden wij niet aan in noordholland, “de johs en de moide gewoan baimekoar, vanzelf”

 4. kaat schreef:

  Hier is ’t nog altijd de lagere school en … alles gemengd !

 5. Fabiola schreef:

  Wat een mooi verhaal. In oude herinneringen kun je zomaar verdwalen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.