Trend of structureel?

Geplaatst: 17/01/2012 in sport
Tags:, ,

Dinsdagavond,

stukje Zeeuwse Kust

De laatste paar jaar zie je steeds meer dat groepjes lopers afspraken maken om eens samen te lopen. Ze komen op afgesproken plekken bij elkaar en lopen meestal als groepje een duurloop. Hetzelfde tempo,vaak ook rustig zodat er onderweg naar hartenlust gekletst kan worden. Heel vaak hebben de routes een soort trailrunning karakter. Natuurlijk valt er dan onderweg veel te genieten.
En of dat daar de webloggers van het eerste uur een begin mee hebben gemaakt dat weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet dat het hand over hand toeneemt. Logisch eigenlijk want met de huidige media zijn nu eenmaal afspraken wat sneller te maken en meteen in een wat bredere kring bekend. Een andere ontwikkeling of een logisch vervolg is het verkennen van routes van de grotere loopevenementen.
Persoonlijk ben ik een voorstander van dit soort loopjes. Het gezelligheidsgehalte is erg groot en je komt nog eens op plekken waar je normaal gesproken niet toe komt om er in je eentje te gaan lopen.

Zo is er bv het komende weekend een loopje bij Petra, waar een aantal jaar geleden de eerste webloggersloop gehouden werd. Nu is het een voorbereidingsloopje voor Rotterdam.

Zo meteen op stap!

Een volgende loop op 26 februari staat in Uden op het programma. Een duurloop van 30 km die in 2 stukken van 15 gekapt wordt gewoon omdat niet iedereen zo maar even 30 km wegloopt. Je kunt je er nog voor aanmelden. Graag zelfs, het groepje dat meeloopt is nog wat aan de kleine kant.

Bijzonderheden kun je hier lezen en aanmelden op dit formulier.

Vervolgens staat er bij Inge op de Veluwe ook nog een loop op de planning. Die vindt plaats op 18 maart en past ook nog prima in de voorbereiding   voor een voorjaarsmarathon.

Zou met deze ontwikkeling de deelname aan wedstrijden onder druk komen te staan? De loopjes zijn in ieder geval een stuk goedkoper dan de grote wedstrijden. Wat mij betreft mag deze ontwikkeling doorgaan en niet zo maar een trendmatig gebeuren. Ik kan er tenminste mateloos van genieten.

Dat deed ik trouwens gisterenavond van onze duurloop ook. Van start met een grote groep met op onze ronde een aantal mogelijkheden om de route een stuk in te korten. Het werd een omgekeerd zwaan-kleef-aan loopje. Die het hele rondje bleven hangen liep 1:45′ een afstand van bijna 17,5 km. Een uitbundige sterrenhemel was ons uitzicht.

Advertentie
reacties
 1. dutchrunner.nl schreef:

  En niet te vergeten het derde lopers weekenden georganiseerd door het DRR forum.

 2. ruud schreef:

  Zeker iets structureels, gewoon omdat het zo leuk is….
  Kijk alweer vooruit naar Uden, zou het iets minder nat zijn….
  Het kan nogal varieren he deze “winter”

 3. Ingeping75 schreef:

  Ik hoop dat de trend structureel wordt! Ik kan erg genieten van loopjes opgezet door andere lopers 🙂
  Leuk dat ook de veluwetwitrun voorbij komt. Helemaal geïnspireerd door de weblogloop in Uden 🙂

 4. Jacqueline schreef:

  En ook dit jaar wil ik hem niet missen !

 5. kitty schreef:

  hihi ik weet waarom ik kom…
  Dit keer loop ik hem in zijn geheel!

 6. Peter schreef:

  De weblogloop in uden staat nog steeds met een vraagteken naast op m’n kalender. Ik tracht nog Jessie te overtuigen om mee te komen. 🙂

 7. John schreef:

  Wanneer verstrijkt de aanmeldingstermijn voor DÉ weblogloop? Na de gezelligheid, mooie omgeving en vooral de nazit van 2011 zou ik er graag weer bij zijn. E.e.a. moet ik echter eerst met de trainer overleggen zodat niet teveel van het schema afgeweken wordt.

 8. RunningHans schreef:

  tja, het gaat hem weer niet worden voor mij ;(. Alhoewel ik wel weet hoe bijzonder is om in jouw terrein te lopen

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.