Baanvegers!

Geplaatst: 05/02/2012 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmorgen,

Een schuchter begin van het zonnetje!

Vrijdagmiddag met al de sneeuw die er viel begon ik eigenlijk in mijn gedachten al een alternatieve training te bedenken want ik ging er vanuit dat wij op zaterdagmorgen niet op de baan zouden kunnen lopen. Tot mijn grote verbazing waren de buitenste banen helemaal sneeuwvrij en totaal niet glad.

Waarom nu de buitenste banen? Een niet waterdoorlatende baan (geen zoab) loopt van buiten naar binnen ongeveer 1 cm per baan naar binnen af. Maak je nu de binnenbanen schoon dan loopt het dooiwater over de schoongemaakte banen en als het dan ’s nachts weer vriest zijn die  banen ook meteen weer glad. Daarom de buitenste banen schoon.

En zo helemaal rond!!

Het had deze nacht wel heel hard gevroren en het was zeker toen het zonnetje er nog niet helemaal bij was aardig koud. De groep was ook aanzienlijk kleiner dan dat we gewend zijn. Veel vaders en moeders die normaal op zaterdag trainen zijn met hun kinderen schaatsen. Want alle andere buitensporten zijn afgelast dus vaders en moeders hoeven niet te supporteren.

Gaandeweg de training kwam de zon er meer en meer bij. Wat was het gaaf weer om te lopen. Echt niet verwacht vandaag op de baan te lopen. Complete verrassing. Goed vrijwilligerswerk!!

Zondagmorgen,

Kristallen

In temperatuur wat minder laag dan gisteren maar qua gevoel? De zon is er op dit tijdstip nog bij. Op het verzamelpunt aangekomen is het er nog niet druk. De training in het bos gaat gewoon door nu onze cross is afgelast. Als we zelf een cross organiseren wordt er geen training aangeboden. Nu in dit geval wordt er getraind.

De trainer van een van de groepen had zich afgemeld. Eens zien hoe we dat gaan oplossen. Het groepje is dusdanig klein dat ik ze kan toevoegen aan een andere groep die vandaag ook niet groot is.
Wij gaan vandaag voor een duurloopje want om echt tempowerk te doen op de toch wel enigszins gladde en ongelijke ondergrond is wat teveel gevraagd. Er worden groepjes geformeerd die qua tempo wel aan elkaar gewaagd zijn.  We spreken een route af en op de helft van de afgesproken lengte wordt er gekeerd.
Wat is het gaaf lopen over de route die we kozen. Het groepje waarin ik meeliep dat ging tegen een tempo van 10 km/u. De Schotse Hooglanders waar we tussendoor gingen keurden ons vandaag geen blik waardig. Te druk bezig met grazen.

Advertentie
reacties
 1. dutchrunner.nl schreef:

  Het is met het zonnetje hoog aan de hemel prachtig duurloop weer.

 2. Dorothé schreef:

  Hi Tiny,

  Het was inderdaad gaaf om te lopen, maar ik vond het wel zwaar vandaag met die sneeuwpaden.
  Verder even een melding dat ik wat heb zitten klungen met het volgen van je blog. Ik kreeg daarvan de meldingen op een ander mailadres, dat ik niet zo vaak gebruik en het duurde even voor ik eea goed kreeg ingesteld. Het is nu gelukt, maar misschien kreeg jij daarvan nu allerlei berichten, dus dan weet je hoe het komt.

  Loop ze,

  Dorothé

 3. jan schreef:

  En ik zou er aan toe willen voegen, waarom fanatiek en hard lopen als het buiten zo mooi is er van genieten nu!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.