Uitproberen!

Geplaatst: 09/02/2012 in sport
Tags:,

Woensdagavond,

Zo'n groepje dat bedoel ik!

Wat een verademing is het om ondanks alle sneeuw die er ligt dat je heerlijk op de baan kunt lopen. Bijna 4 banen compleet sneeuwvrij. De omstandigheden waren vanmorgen nog van die aard dat er nog een baan meer van sneeuw is ontdaan. Natuurlijk is het te koud om buiten op de grond rompstabilisatie oefeningen te doen. We gebruiken voor dat we gaan inlopen een tweetal kleedruimtes die vrij zijn om daar de oefenstof door te nemen.
Daarna  naar buiten om in te lopen en nog wat loopscholingsopdrachten om dan te beginnen aan het schema.
Wat je merkt in de loop van de tijd dat groepjes, die ongeveer gelijkwaardig zijn aan elkaar, er een wedstrijdje van maken om te laten zien wie er nou het snelst is. Nee…niet alleen mannen die zich er schuldig aan maken. Dames evenzeer.

Dit was het vorig jaar. Er is verschil!

Vandaag nog maar eens uitgelegd dat ze hiermee alleen maar hun trainingsdoel van een avond om zeep helpen. We deden ze het voorstel om ieder om de beurt de linksvoor positie te geven en die maakt het tempo. In de pauze draait het groepje door zodat een ander op de links voorplaats komt. En maak er nu maar eens een wedstrijd van om eens te zien welke loper het kortst bij de beoogde tijd uit komt. Op deze manier breek je elkaar niet af maar versterk je elkaar. Nu liepen ze nog met de klok. Op termijn eens proberen op het gevoel te lopen en dan eens zien wie er het kortst bij de eindtijd komt. Tempogevoel ontwikkelen. Ik ben benieuwd of ik het nog meemaak dat het “jongehonderiggedrag” naar de achterhoede verdwijnt.
Het ging naar behoren.

Vandaag donderdag heb ik nog maar eens overgeslagen voor de duurloop. Een paar dagen extra herstel voor mijn hamstring kan geen kwaad. Anders zou Schoorl wel eens op de tocht komen te staan en dat is niet de bedoeling.

 

reacties
 1. mo schreef:

  Misschien tot Schoorl.

  Groet Mo

 2. Jetty schreef:

  Waar wij lopen is het niet sneeuwvrij ! En dikwijls zeer gevaarlijk ! Hier is het sneeuwvrij maken wel aan de orde hoor, maar in Holland is dat een pak beter , heb ik al gehoord !! groetjes

 3. Deborah Hamar schreef:

  Soms zou ik ook een baan willen om te kunnen lopen.
  Maar ach, zo op het ijs zijn we ook in beweging 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.