Even wat rustiger!

Geplaatst: 16/02/2012 in sport
Tags:, , ,

Donderdag,

Krak..de lat te hoog!

Het overkomt iedere loper en loopster wel eens. Even wat terug te moeten nemen omdat je lichaam je een beperking oplegt om voluit te kunnen trainen. Nou vind ik dat ik van een enorm geluk mag spreken dat ik nu eigenlijk al sinds 2001 zonder een noemenswaardige hardloopblessure gelopen heb.
Ja….oké in 2005 brak ik mijn rechterschouder.  Geen hardloop blessure maar meer jeugdige overmoed. Ook even pas op de plaats moest ik maken in de zomer van 2008 toen ik bij een worsteling met een caravan enigszins door mijn rug ging.
Maar als je praat over een blessure die ontstaan is door overbelasting nee niet echt.

Behalve nu dan even is het mijn rechter hamstring die me wat rust oplegt. Niet dat ik niet loop maar toch niet zoals ik eigenlijk al jaren gewend ben te doen met 5 trainingen in een week.

Nu er langs af!

Nu liep ik gisterenavond met de groep op de baan en ik voelde eigenlijk al, dit gaat niet slecht. Het inlopen ging zonder mankeren. Ook bij de uitvoering van de loopscholing ging het prima.
Ook vanmorgen met onze duurloop ging ik mee. Een parcours wat ook voor een deel gelopen wordt op 26 februari met de weblogloop. Een parcours met wat heuveltjes een beetje modder en wat los zand. Het verliep prima. Nu weer vertrouwen krijgen in het lijf. Want vaak is de blessure al over maar ben je die nog niet kwijt in je hoofd. Voel ik het? Voel ik het niet? Is het er weer of toch niet?
Zo schijnt dat nu eenmaal te werken. Maar lastig is dat wel.

Advertentie
reacties
 1. mo schreef:

  Vervelend die twijfel. Rustig aan beginnen. Succes ermee.

  Groet Mo

 2. Ingeping75 schreef:

  Wat heerlijk dat de jonge hond in je weer een beetje mag springen! 🙂

 3. Fred schreef:

  Zo te lezen gaat het weer wat beter. Gelukkig maar! Er zijn lopers die heel blessuregevoelig zijn maar daar hoor je kennelijk niet bij. Voorspoedig herstel toegewenst!

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Fijn dat het weer lekker loopt. Heel herkenbaar die fantoompijntjes waar je normaal geen aandacht aan schenkt, maar die je pas opmerkt als je met herstel bezig bent. Zelf heb ik een extra rustdag genomen, maar ik ga er morgen weer tegenaan.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Noortje schreef:

  oh jee Tiny, ik wens je een snel herstel toe.
  de hardlopers kunnen jou echt niet missen hoor 😉

  groetjes

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.