Van wie is het rondje eigenlijk?

Geplaatst: 04/03/2012 in sport
Tags:, ,

Zondagmorgen,

Vertrekpunt. Afgelopen zondag kwamen we hier ook langs.

De bostraining is er eentje die aardig druk bezocht wordt. Niet alleen onze groep maar alle groepen zijn goed bezet. Bij Naat Piek is het tegen 9.30 u.een drukte van belang.Voor mij altijd een punt van controle of alle trainers bij de verschillende groepen aanwezig zijn.Soms zijn er wat last-minute oplossingen nodig om de groepen onder begeleiding te laten vertrekken.

Die wil ook meedoen.

Wij gaan vandaag op stap met een groep van 22 dames en heren. Een pittige training in mijn gedachte. We moeten er wel een eindje voor lopen voor ons trainingsrondje. Ik zeg nu wel “ons” trainingsrondje maar we komen daar aan en we staan onmiddellijk midden een kudde met wilde paardjes. Weer eens een bijzondere ervaring.

De training dan. Het rondje is een goed te belopen en vlak. Net iets langer dan 1000 m. We gaan 40′ lang op deze ronde eerst 1 kant op tempo lopen met 3 zijden rust in DL2 tempo. Vervolgens 2 op tempo en 2 kanten DL2. Na de volle ronde op snelheid is er een hele ronde rust en vervolgens gewoon weer opnieuw beginnen. Met die wetenschap wat men doen moest vlogen bijna alle trainingsjasjes de bomen in. De temperatuur was er dan ook naar. Heerlijk loopweer. Kon zelf ook goed meekomen.

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Hoi Tiny,

  Interval gaat het beste in een groep als iedereen moet doen wat de trainer zegt. Loop je dit zelf ook mee? Dan ben je in ieder geval goed hersteld na de 30 km. Wel bijzonder om het op zachte ondergrond te doen, dat is een nog grotere inspanning. Ik ga het morgen weer proberen maar dan rustiger in DL1 dus en dat is voor mij 6′ per km 😉

  sportieve groeten,

  Dorothé

 2. Deborah Hamar schreef:

  Het klinkt als een pittige training. Maar mij zegt die 40 lang, DL2 enz ook niet zo veel. (Als DL staat voor duuloop? 🙂 )
  Wat leuk dat je zomaar ineens tussen die paardjes staat.

 3. onehappyjogger schreef:

  héhé, schattig die foto. Dat paard lijkt jullie gewoon keihard te controleren 🙂
  pittige training wel!

 4. dutchrunner.nl schreef:

  40 lang, 3 zijden ik snap er geen …… van. Dit vraagt om uitleg.

 5. Gaaf die paarden, alsof ze ook belangstelling hebben even mee te stretchen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.