Wat een zaterdag!

Geplaatst: 10/03/2012 in sport
Tags:,

Zaterdagmorgen,

Wat een leuke verassing!

Normaal ga ik altijd op de fiets naar ons stadion maar nu zoveel bagage dat kreeg ik op mijn fiets niet allemaal mee. Er moest gewoon veel mee op deze eerste Start to Run zaterdag. Een dubbele nog wel.
Amper mijn auto stil gezet komt er een jongedame aangefietst. Het is een loopster van de vaste groep. Als ik de poort en de toegangsdeur geopend heb roept ze me.  Ik krijg zo maar van haar een leuk cadeau. Wie verwacht dat no op een zaterdagmorgen nog voor 8.30 u. Ik in elk geval niet. Ben er wel bijzonder mee vereerd.

Nieuw logo. Fleurig.

Dan moet er gewerkt worden. Het stadion moet een beetje aangekleed worden. Vlaggen, spandoeken en banners moeten gehangen worden. Je moet je handel toch een beetje positief verkopen. De vaste groep valt langzamerhand op de klep. Die beginnen een half uur eerder dan de starters. Het regent nu al een beetje. Als ze vertrekken voor hun inlooprondje komen de eerste starters ook al binnen. Onwennig wat ze nou met hun consumptie bon aan moeten. Nu iets drinken of toch straks? Doe nu maar want we zijn nog niet buiten. Om klokslag 9.30 u. pak ik de microfoon en heet ze welkom. Dan komen er nog een paar laatkomers. Kijk die weten nu de volgende week de aanvangstijd wel beter in te schatten. Niks Brabants kwartiertje. Ook onze voorzitter heeft ook een kort welkomstwoord. Mijn verhaal duurt een klein half uurtje. Ondertussen is het iets meer gaan regenen.

Dit mis ik dus!

Dan gaan ze naar buiten. Ik mag vandaag niet mee omdat de volgende groep al weer bijna binnen komt. Net op tijd de kantine omgebouwd. Als ik de groep starters op de baan zie dan mis ik het enorm. De eerste training van een nieuwe groep. Gelukkig mag ik straks nog.
Petra en Carolien van ziekenhuis Bernhoven komen binnen. Zij zijn de initiatiefneemsters voor deze speciale setting van Start to Run. Ik geloof warempel dat ze wat nerveus zijn. Het mag.

groot,groter,grootst!

Dan komt ook Bas v.d. Goor binnen. Tjee…. wat is die man groot. De enige overeenkomst tussen hem mij is dat we beiden met onze voeten op de grond komen. Voor de rest kom ik net tot aan zijn navel;-)
Na mijn heel korte opening wisselt de microfoon nog al eens. Gelukkig heb ik weer het laatste woord. Het is nu nog harder gaan regenen. En eindelijk mag ik ook met deze groep naar buiten. Gaan doen waar iedereen voor gekomen is. Gewoon leren hardlopen. Uiteraard moet er voor de foto ook nog een heus startschot worden gelost.
Dan kunnen we aan de slag. Het is nog meer gaan regenen. Deze groep is de 18de groep die nu hier van start gaat ik geloof niet dat het ooit zo hard regende tijdens een start to run sessie. Maar erover klagen? Niemand!

Na de training nog even nakletsen bij een kop koffie en een krentenbol en dan zit er om 13.00 u. deze morgen op. Alle vlaggen en spandoeken zeiknat. Het was me het trainingsochtendje wel. Eerlijk is eerlijk zo zou ik ze iedere dag wel willen hebben. Hier geniet ik echt mateloos van.

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Mooi kado inderdaad; ben benieuwd of het je inspireerd tot deelname aan 1 van die evenementen.
  En ja, ik zie het al voor me; jij en Bas naast elkaar…..

 2. Claudia schreef:

  Wat een leuk kado om te krijgen. En ik ken ook zo’n kwartiertje maar dan een ‘Zwols’;-). Jammer van het weer maar weer een mooie groep start-to-runners.

 3. Wendelien schreef:

  Moest erg lachen om je beschrijving van Bas v Goor;)
  Zag jullie al staan, zij aan zij.
  Goed initiatief: want ook als je diabetes hebt kun je gewoon hardlopen. Je moet alleen als diabeet goed je zaakjes op orde hebben. En dat vereist wat meer zorg en aandacht voor je lijf.

 4. Jan schreef:

  De kop is eraf, volgende keer weer gewoon mooi weer zoals altijd en veel succes aan je ‘pupillen’ natuurlijk!

 5. kitty schreef:

  haha ik heb even gegoogled… Bas van de Goor is 2.09 meter lang! Ik kan me voorstellen dat jullie een mooi setje samen zijn!
  Maar wat gaaf weer dat het een volle bak is, weer geflikt daar bij “de Keien”! Jammer natuurlijk dat het regent maar ook dat hoort er natuurlijk ook bij. En wij weten inmiddels dat de regen niet zo erg is als je eenmaal bezig bent!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.