Loopstijl!

Geplaatst: 16/03/2012 in sport
Tags:,

Woensdagavond,

Heldere avond

Vanavond in ieder geval droog op de baan. Behalve de verlichting op de baan staan er een groot aantal sterren heel helder te blinken in de lucht. Koud is het ook. De afdekhoes van de hoogspringmat die glinstert. Hieraan merk je het eerste dat de temperatuur onder het vriespunt gaat. Ook aan mijn handen merk ik dat.

Vanavond staan er 3 series van 1200-200 op het programma. een schema dat qua loopsnelheid nog al wisselt. De 1200 m nog al wat langzamer dan een 200-tje. Voor mijn trainers maatje en mij een mogelijkheid om eens te zien wat voor een verschil het geeft als iemand dus een langere afstand of een sprintafstand loopt op de baan. De verschillen zijn wel heel duidelijk. Nog werk aan de winkel.

Donderdagmorgen,

de foto is van een eerder loopje!

Tegen de tijd dat we bij Harrie vertrekken is de zon al aanwezig. De zon die zijn uiterste best doet om de temperatuur omhoog te brengen en ons aan het twijfelen wat nou aan te doen of juist wat niet. Nadat we een kwartiertje onderweg zijn zien we heel in de verte een loper ons tegemoet komen. Ik zeg tegen Harrie:  “zie jij wie dat is?”  Hij denkt het te weten en ik weet het zeker. De loper komt korter bij en nu ziet de rest het ook. Zelfs op grote afstand herken je mensen aan hun loopstijl. Niet te imiteren, dat is zo persoonsgebonden. De loper draait mee om en loopt het verdere traject met ons mee. Het was echt 15 km puur genieten van het prachtige weer en de omgeving.

Advertentie
reacties
 1. Deborah Hamar schreef:

  haha erg grappig inderdaad. Zo zie ik hier in de buurt aan de manier van lopen wie er voorbij komt. (Soms ook wel aan de opvallende kledingkeuze…)

 2. johannesdeloper schreef:

  Ik ben het eens één keer niet met je eens, een beroerde loopstijl kun je best enigszins aanpassen.
  Iedere loper zou een paar simpele loopmechanicawetten kunnen toepassen en zou met minder inspanning en minder kans op blessures kunnen lopen.

  • Tiny Raijmakers schreef:

   @Johannes, Natuurlijk kun je een beroerde loopstijl aangepast krijgen naar technisch een stuk beter en efficiënter maar je “handtekening” blijft! Dat verandert nooit.

 3. Peter schreef:

  schaaf je de mensen hun loopstijl niet een beetje bij tijdens de atletiek/start to run lessen dan?

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.