Meten is weten!

Geplaatst: 18/03/2012 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmorgen,

Het zou snel al drukker zijn!

De tweede dag van  de start to runners. Een goeie gewoonte om die vanuit de Intersport winkel te laten starten. Ik vraag de deelnemers altijd wat vroeger te komen. We hebben altijd een groot aantal dozen met testschoenen waarop iemand een training kan doen. Natuurlijk op de juiste schoen en de juiste maat zetten kost wat tijd.

Aandacht voor de presentatie!

Michel weet zijn presentatie over hardloopschoenen altijd met verve te brengen. Dat verveelt niet. Samen doen we dan altijd een loterijtje want de deelnemers die ontvangen worden met koffie en een plakje cake krijgen een dan een lotje. Er zijn wat kleinere prijsjes maar dit jaar mogen we ook 2 paar hardloopschoenen verloten. Maakt niet uit welk merk of welke maat of type. De winnaar gaat op de juiste schoenen naar huis. Best spannend altijd.

De training is dan uiteraard niet op baan. Niet ver uit de buurt is een parkje waar je gewoon een prima training kunt organiseren. Veel ruimte heb je daar niet voor nodig. de diabetes groep start iets later omdat die groep een meting vooraf doet aan hun inspanning ook meten zij na afloop. De verpleegkundige houdt het verloop in een tabel bij. Want ook hier is “meten is weten”!!

Zondagmorgen,

Je moet het er mee doen. 13!

Vandaag zou ik naar Ermelo afreizen om bij Inge een 30 km meelopen op de Veluwe. Helaas zijn er wat omstandigheden dat dat vandaag er niet in zit. Met wat regelen en organiseren zie ik wel kans om toch de trainingsgroep in het bos te begeleiden.
Op een redelijk lang recht stuk weg in de Maashorst krijgt ieder die aanwezig is een pionnetje mee. We lopen op tempo 5′ weg.  Ik fluit af en iedereen legt zijn kegeltje neer op de plek tot waar je kwam. Je mag omdraaien en 1 min. terugwandelen en vervolgens het resterende stuk weer op tempo. Als het goed is zijn zowel de wat minder snelle als de snelle  tegelijk terug. Even 2 min. rust en gaan nog eens. De kunst is om je tempo zo in te delen dat je nu in 5′ weer uitkomt tot het punt van de eerste keer. Dit kunstje herhalen we 3 keer.

De snelsten liepen in de 5′ ruim 1300 m. Ik mocht het met 1100 m doen en 1000 m. terug. Van de groep van ruim 20 man/vrouw was ik niet het laatste.

 

Advertentie
reacties
 1. Mo schreef:

  Wat leuk dat jullie advies over schoenen geven. Ik ben net op zoek naar een paar!

  Groet Mo

 2. djaktief schreef:

  Volgens mij kunnen andere atletiekclubs hier een voorbeeld aan nemen.
  Verder zelf ook goed gelopen!

 3. Deborah Hamar schreef:

  Wat is het start2run goed verzorgd bij jullie! Maar wat vaak gaan mensen lopen op versleten of verkeerde schoenen.

 4. johannesdeloper schreef:

  Je hoort van zoveel kanten mensen die totaal verzanden als ze gaan hardlopen, verkeerde schoenen, knieen, pezen en ander leed, goed dat het bij jullie zo prima verzorgd is!

 5. John schreef:

  De start to runners komen bij jullie duidelijk niets maar dan ook niets tekort.
  Mooie samenwerking met de hardloopspeciaalzaak.

 6. kitty schreef:

  Niet voor het eerst dat ik denk: “waarom kende ik je 10 jaar geleden niet, toen ik in Uden woonde”, als ik dat zo lees heb ik toch heel wat gemist.. fatsoenlijke loopscholing en direct goede schoenen in plaats het uitverkoopje waar ik het eerste jaar op heb gelopen ;-))

 7. onehappyjogger schreef:

  wat leuk dat jullie je starters zo onderrichten over het nut van een goeie loopschoen!
  Jammer dat je niet naar de Veluwe kon, maar zoals Esther zegt: zorgen voor je vrouwtje gaat voor hé. Wens haar veel beterschap!

 8. Esther schreef:

  Mooi dat je als start-to-runner een paar schoenen mag gaan uitproberen. Pas tijdens het lopen merk je pas of het “jouw” schoen is. Super van Intersport om daaraan mee te werken.
  Jammer dat je niet naar Ermelo kon, maar zorgen voor Sjan is heel belangrijk! Beterschap voor haar!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.