Zomertijd?

Geplaatst: 27/03/2012 in sport
Tags:,

Zondagmorgen,

Nacht uurtje korter!

Ik was wel erg benieuwd of de groep vanmorgen kleiner zou zijn dan dat we doorgaans gewend zijn. Er wordt ieder jaar minder ophef over gemaakt om de klok een uur vooruit te zetten. Er was overigens niks van te merken. En als het dan “zomertijd” is dan lijkt het meteen ook maar het sein om met blote armen en blote benen te trainen. Te optimistisch deze morgen. Het was maar een graadje of 4 boven nul. Kippenvel! Dan maar een pittige training er van maken.
Een kilometer of 3 inlopen en dan op een rondje van bijna 2 km een drietal blokjes stevig tempo met 2′ rustig dribbelen. Het kippenvel verdween snel. Niet alleen door het tempo maar ook de zon kwam door de mist heen en dan loopt de temperatuur flink op. Nu nog 3 km terug voor de thee.

Een heerlijke trainingsochtend zonder laatkomers.

 

Maandagavond,

grote beesten.

Ook als de klok verzet is dan gaan we niet van start bij de baan maar in het bos. We beginnen met een uurtje. Het geeft voor een aantal lopers de gelegenheid om bij de groep aan te sluiten. Met 23 mensen gaan we op weg. De omstandigheden zijn erg goed. Na een kilometertje draaien we het begrazingsgebied in. Het is niet het tempo dat bij een aantal hun HF naar boven vliegt. We raken midden in een kudde van onze Schotse vrienden. Kolossale beesten met hun langharige huid en grote horens als je er zo tussendoor loopt.

Even verder nog een kudde paarden en schapen. Nu per week iets in lengte er bij tot aan 90′. Na de vakantieperiode op naar 2 uur goed voor een halve marathon in het najaar.

 

Advertentie
reacties
  1. kitty schreef:

    Had ook niet anders bij jouw recreanten verwacht, die komen gewoon op tijd! Ik ben ook op tijd, maar het kost me wat meer moeite.. met dank aan de zomertijd!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.