Motivatie!

Geplaatst: 03/04/2012 in sport
Tags:,

Dinsdagmorgen,

Stille getuige.

Het was in de begin jaren ’70 dat ik, aanvankelijk als bedrijfsbrandweerman, werd opgeleid in het brandweervak. Het duurde al niet zo heel lang of ik werd gevraagd om ook als vrijwilliger bij de gemeentelijke brandweer dienst te gaan doen. Na wat overwegingen en overleg thuis ben ik dat toen gaan doen.
Ik dacht destijds, voetbalde en fietste wat, over een redelijk goede conditie te beschikken. In de praktijk viel me dat eigenlijk best tegen.

En gaandeweg bekroop mij de gedachte van: “als ik nou eens met een actie bezig ben en ik moet afhaken omdat ik moe ben?” Die gedachte liet me bijna niet meer los. Er zat maar één ding op gewoon zorgen dat ik in een optimale conditie stak. Bij de periodieke keuringen moest er nog vaak een tandje bij als ik de eis die er voor mij stond al lang voorbij was. Ik moest en ik zou weten wat voor mij de uiterste grens was. Of de keuringsarts hier zo blij mee was dat denk ik niet. Maar goed ze kende me ondertussen wel.

Wat mij wel altijd een doorn in het oog is geweest dat niet iedere collega hier hetzelfde over dacht. Daarom deed het me des te meer deugd dat een van mijn oud-brandweermaatjes nu deelnemer is aan start to run. Weliswaar een paar maatjes meer dan destijds. Goed besluit.

Advertentie
reacties
 1. max schreef:

  Ik kijk ook soms met verbazing naar politiemannen, en vraag me af of ze nog een inbreker zouden kunnen vangen. Misschien moet je een speciaal brandweer- en politiemannen groepje opzetten.

 2. RunningHans schreef:

  wat de brandweer allemaal niet teweeg kan brengen ——> een rijk leven als hardloper

 3. johannesdeloper schreef:

  Geldt in veel beroepen, want wie wordt er op mijn werk gevraagd op een tafel en een stoel te klimmen om de tl buizen te vervangen? Precies degene met de beste conditie!

 4. Rinus schreef:

  Inderdaad en een grote opgave om je zo in te zetten voor de gemeenschap, top.

 5. onehappyjogger schreef:

  helemaal waar! Ik zie soms toch ook brandweermannen waarvan ik denk van “oei, is die wel fit genoeg”, zo hadden we eens eentje over de vloer (na inzakking in ons oude huis) die echt wel moddervet was…Start to Run zou geen slecht idee zijn als teambuilding voor zo’n mannen 🙂
  Veel plezier met je nieuwe start to run-groep. Ik zou al wel willen mee komen doen voor het mooie vrouwen-t-shirt :-))

 6. Kitty schreef:

  Maar hij doet het wel!! Kijk en dat vind ik dan weer knap! Hopelijk gaat hij ook van het lopen genieten, maar dat is jou wel toevertrouwd!

 7. Bjorn Paree schreef:

  Mooie reden om te gaan hardlopen !

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.