Slachtemarathon!

Geplaatst: 17/06/2012 in sport
Tags:,

Zaterdag,

Door allerlei omstandigheden was mijn laatste wedstrijd in de Ardennen half januari. Gelukkig kon de Slachtemarathon op mijn agenda blijven. Maar waar zou ik ergens staan? De voorbereiding lang niet optimaal, het missen van ook maar enig wedstrijdritme. Ik wist het niet.
Een overnachting was ook niet gepland. Vroeg vertrekken dan maar. Rond 1.30 u vertrokken uit Uden. Natuurlijk had ik een poging ondernomen om nog een paar slaap mee te pikken. Niet zo’n geweldig succes!

foto die Gerard onderweg maakte.

Het is nog ruim op tijd als ik in Tzumarum bij de sporthal de parkeerplaats oprijd. Tijd voor een bakkie en een paar krentenbollen. Stap ik in de bus die ons naar de start gaat brengen en zie ik Paul, een clubgenoot, zitten. Even wat kunnen kletsen. Dan begint het te regenen en niet zo’n klein beetje ook. Dat hadden we niet besteld.

In het dorpshuis nog maar even binnen schuilen. Ik tref me daar toch een hoop bekenden. Als ik nu namen ga noemen doe ik er waarschijnlijk een aantal te kort.

Kleding inleveren en het startvak in. Tijd om te starten. Nog even wachten op een bus die in het verkeer wat vast zat. Is niet zo erg. Het geeft me wel even de gelegeneid om met Maaike te kletsen die voor haar eerste marathon gaat. Als Friezin een mooie uitgekozen. Tja..wat nerveus is ze wel. Niks ongewoon.

Bam…het startschot. Maar eens voelen hoe het gaat. Laetitia haalt me in en we lopen samen lekker te kletsen. Het brengt zeker in zo’n eerste gedeelte wat ontspanning. Nagenoeg bij het 5 km punt gaat het voor haar te snel en bij de drinkpost ben ik haar kwijt. 5 km tijd 27’47”. Goed voor een eindtijd van onder 4 uur.

Soms regent het wat, soms is het droog. De volgende 5 km gaan iets sneller. 27’05”. Een stukje grasdijk is erg glibberig. Links het grasrandje is het minst glad zo lijkt het. Vandaag mijn marathon maar eens in stukjes hakken van 5 km. Ik zei al ik weet absoluut niet wat er mogelijk is. Onderweg van alles te zien. Het parcours is mooi aangekleed. Volgende blokje van   5 km in 26’53”. Toch weer iets sneller. Gaat me dat opbreken? Op naar het 20 km punt. Mijn eerste gel naar binnen werken. Door het slingeren van de dijk heb je de wind al eens mee of iets tegen. Het volgende blokje in 26’20”. Ik heb me wel al eens eerder op een marathon in deze fase rijk gerekend.

een foto die Paul van ons maakte (camera Rinus)

Eigenlijk loopt het best lekker nog. Claudia en Richard ben ik inmiddels kwijt. Richard moest een paar keer een dixy opzoeken. Dat loopt niet lekker. Van 20 naar 25 km in 26’09”. Niet rekenen maar gewoon ontspannen naar 30 km zien te lopen. Ja..dat zal wel: “ontspannen naar 30 km lopen”. Weer een stuk grasdijk met wat schuine kantjes. Een paar keer bijna onderuit en op 28 km dus helemaal. Ik maakte me schuiver. Mijn eerst gedachte: “kramp in mijn kuit?” In de eerstvolgende 100 m trekt het nare gevoel weg. Gelukkig. Blokje 5 km in 27’00”. Iets verval met die valpartij dat kan ik hebben.

In het volgende stuk trekken ze de hemelsluizen nog maar eens open. Maar goed nat was ik toch al. Ik kan nog steeds redelijk op mijn tempo blijven zonder te hoeven forceren. Met een voorbereiding die ik had verbaasd me dat  eigenlijk wel. Het is steeds een beetje stuivertje wisselen met een duo in gele shirts. Dan zijn zij wat voor en dan ik weer. De wind hier is in het algemeen niet in het nadeel. Merk het ook aan de volgende 5 km tijd. 26’07”

Nu weer een grasdijk op. Wat minder glad maar wel erg nat. Het sopt. Ik denk dat het een voordeel voor me is dat ik gewend ben om te lopen op zachte ondergrond. In de verte zie ik een steile brug. Oei…die gaat pijn doen denk ik. Er staan wat stewards die bij die waarschuwen om maar te wandelen zowel op als af. Goeie aanbeveling. Met het natte gras en het wandelen op de brug in 28’18”. Logisch eigenlijk.

De laatste 2 km in. In de verte zie ik al het finish gebied. Vlaggen langs de route en het wordt steeds drukker. Leuk om in zo’n laatste fase nog even extra te worden aangemoedigd. Ik klok af in een nettotijd van 3: 47’49”. Wat ben ik hier tevreden mee.

Even na de finish!

In het finish gebied zie ik een jongedame. In het najaar liepen we samen een stuk gelijk op in de Berenloop. Nu liep ze niet mee en vertelde me heel trots dat ze zwanger was van een tweeling. Ook Wendelien zie ik in het finishgebied nog. Onderweg stond ze me al enthousiast aan te moedigen.

Dan hoor ik mijn naam afroepen door de spaeker, de vader van Michel. Ja…die bij onze start to run sessies de schoenen presentatie wel eens doet. Ik zag hem onderweg ook al een paar keer.

Ik mag op het podium plaatsnemen. Winnaar bij de 65+. Daar had ik dus helemaal geen rekening mee gehouden.

De bus weer in en naar de sporthal om lekker te douchen. Vervolgens zal er nog bijna 240 km gereden moeten worden om naar huis te komen. Iets na 3 uur ben ik thuis. Dat was met het dagje wel. Nu na een nachtje slapen voelen mijn spieren eigenlijk best goed aan dat is na een marathon wel eens veel slechter geweest.

Advertentie
reacties
 1. […] herkansing en schreef ik in. Nooit geen spijt van gehad overigens en niet alleen omdat ik bij de aow-ers op het podium stond maar gewoon omdat het een mooi evenement was. En dan kun je na afloop wel heel […]

 2. […] vroeg van huis. Overigens zou ik dat niet zo bijzonder erg vinden. Ik deed dat al eens vaker met de Slachtemarathon een aantal jaren geleden. Maar goed met deze onzekerheid moet ik maar mee zien te dealen. […]

 3. […] gedronken, gekletst en genoten dan staat er nog de autorit van 140 km naar huis. Ooit (2012)na de Slachtemarathon deed ik dat in etappes. Een stukje rijden, stoppen uitstappen en wat bewegen. Dat was mijn […]

 4. […] uit en verwisselde ik het voor een droog exemplaar. Het was een shirt van een jaar geleden van de Slachtemarathon 2012. Een beste herinnering mag ik wel zeggen. Niet alleen qua prestatie maar ook zeker qua […]

 5. Peter schreef:

  knappe presatie Tiny en proficiat met je 1e plaats in uw categorie.

 6. Rich@rd schreef:

  Kon je niet bijhouden Tiny maar heb je lang voor ons zien lopen, je liep steeds verder weg en ik achteruit. Gefeliciteerd met je eerste prijs, loon naar werken.

 7. Ruud schreef:

  Een bijzondere marathon was het, en je hebt het er prima vanaf gebracht, vooral met een gebrekkige voorbereiding. En dan als winnaar naar huis; een uiterst geslaagd dagje!

 8. Onderweg gewoon even lekker liggen uitrusten en dan nog eerste worden. Knap hoor. ; )

  Gefeliciteerd, en met een slechte voorbereiding en heel weinig slaap toch mooi gelopen.

 9. hjabos schreef:

  Tiny, proficiat met je 1e plek, super gelopen. Ik vind het al een hele prestatie om voor een marathon zo’n eind te rijden en zo vroeg te vertrekken.

 10. RunningHans schreef:

  je bent gewoon een supertalent… en dat hou je nog steeds vast ook.. dit is gewoon een toptijd op dat parcours. Geweldig Tiny. Van harte

 11. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Het is een topprestatie hoor Tiny. Ik heb even gekeken maar met jouw tijd zou in jou categorie in Rotterdam dit jaar 15e zijn geweest van de 75 deelnemers. Daar waren de omstandigheden prima, maar aan de koude kant op een snel parcours. Het weer en het parcours dat jij beschrijft in het Noorden klinken heel pittig en je bent ook nog gevallen!!! Petje af, helemaal omdat je voorbereiding niet optimaal was. Hier speelt je ervaring om rustig met omstandigheden en mogelijkheden om te gaan een grote rol in denk ik.

  Bijzonder………… gefeliciteerd!

  groetjes,

  Dorothé

 12. Claudia schreef:

  Nog keertje gefeliciteerd met deze mooie eerste plek in een hele mooie marathon. En zo leuk door het bochtige parcours heb ik jou nog heel lang voor mij zien lopen. Je ging zo super!! Het was even rijden maar de moeite meer dan waard.

 13. coqqualm schreef:

  3:47 lopen op je 65ste ik teken er voor mooi door gelopen Proficiat Tiny

 14. Rinus schreef:

  Gefeliciteerd en fijn je gezien te hebben tijdens deze prachtige marathon.

 15. Hans Verbeek schreef:

  Gefeliciteerd. Mooie prestatie en een mooi verhaal 🙂

 16. John schreef:

  Mooi dat je ondanks de matige voorbereiding toch maar mooi op het hoogste treetje plaats mocht nemen. Proficiat.
  Ans heeft je, ondanks de snelheid, nog een paar keer op de foto weten te krijgen.
  https://picasaweb.google.com/113065465837203023814/Slachtemarathon16Juni2012

 17. onehappyjogger schreef:

  je moest er wel een nachtje slaap voor laten, maar het was zo te lezen wel enorm de moeite. Heel leuk verslag en superdikke proficiat met je eerste plaats!!

 18. Jacqueline schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd met je 1e plaats bij de 65+ … wat een topprestatie.

 19. Wendelien Schalij schreef:

  Mooi hardloopverslag! Ik vond het ook een memorabele dag, en hartstikke leuk om je even te spreken.
  Eens in de 4 jaar staat heel Friesland in het teken van de #slachte…geweldig om dat mee te maken. Dit jaar was ik nog supporter, maar wie weet…over 4 jaar….?
  Fryslân boppe!!!!! (al ben ik in Groningen geboren en getogen:))

 20. Ron schreef:

  Hoi Tiny. heb helemaal gemist dat je vandaag zou lopen. Proficiat met je mooie prestatie daar in het noorden. Je mag trots zijn om daar op het podium te staan!!

 21. runninggerard schreef:

  Je kwam in een lekker tempo voorbij. De basis is bij jou goed dus had niet anders verwacht. Was blij dat ik je nog even op de foto kon zetten. Gefeliciteerd Tiny

 22. Esther schreef:

  Mooi dagje uit en een hele mooie marathon. Jammer dat het weer niet iets beter was, maar volgens mij heb je er toch weer heel erg van genoten.
  Proficiat met je 1e plekje, geweldig!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.