Laatste paar?

Geplaatst: 05/07/2012 in sport
Tags:,

Donderdag,

Laatste paar?

Afgelopen week nog maar eens nieuwe schoenen gekocht. Zeker met de km’s, 3000-3500/jaar, die ik de laatste 10 jaar maak zijn er nog al eens snel een paar versleten. Voor diegene die mij een beetje volgen lijkt het er een beetje op dat ik nooit iets mankeer voor wat betreft blessures. Nou…ik heb mijn portie ook gehad.

Mijn eerst blessure, begin jaren ’90, was mijn linkerknie. Via een omweg had ik een verwijzing naar de fysio van mijn huisarts die me maar tegelijkertijd van het advies voorzag om te gaan biljarten. Hardlopers waren maar doodlopers. Daar kwam het op neer. Gelukkig leef ik nog.

Zo heb je er geen meer nodig!

De volgende, eind jaren ’90, was mijn rechterknie. Losse flarden van de meniscus de me parten speelde. Na een ellenlange tijd van ellende uiteindelijk een MRI-scan en weer een ellenlange wachttijd een kijkoperatie. Probleem opgelost zou je denken. Na een 3-tal weken stond ik weer op de baan. Het lopen ging me goed af…ja…tot aan 15′ en dan ging het mis. Kwam dan geen stap meer verder. Uiteindelijk na een aantal maanden bleek mijn ESD-veiligheidsschoenen de oorzaak van het niet verder komen. In de rechterschoen ontbrak een tussenzool. Eenmaal daarachter was het een kwestie van weken en ik liep weer als vanouds. Soms zit het ‘m in kleine dingetjes.

Zoiets kom je ook tegen zo soms!! Getver!!

Iedere keer als ik nu een nieuw paar schoenen koop denk ik wel eens: “zou dit mijn laatste paar zijn?”. Ik hoop eigenlijk van niet. De tijd zal het leren. Ik geniet er nog teveel van. Vanmorgen nog een heerlijk duurloopje gemaakt met mijn loopmaatje Harrie van een 20-tal km’s. Als we samen lopen wordt er niet op een km. meer of minder gekeken.

Advertentie
reacties
 1. Jacqueline schreef:

  En er gaan nog vele paren volgen… ik weet het zeker.

 2. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Jij blijft lopen tot je erbij neervalt denk ik als je nog zo’n marathon in de benen hebt als laatst dan duurt het nog wel even voor je aan het laatste paar toe bent.

  Vandaag met zoonlief naar terug de orthopeed. Hij mag nog 3 maanden niet sporten en is al vanaf oktober op non actief. Vreselijk lang duurt het soms eer je herstelt bent. Zelf mag ik niet klagen want mijn voetplaat is weer oké.

  Keep running en groetjes,

  Dorothé

 3. ruud schreef:

  Tiny, man doe niet zo gek. Natuurlijk zijn dat NIET je laatste schoenen; zoals je pas nog de Slachtemarathon deed, zo ga jij nog jaren door.
  Tenzij je op blote voeten besluit te gaan lopen………tsja dan heb je geen schoenen meer nodig; wel een enorme kostenbesparing bedenk ik me zo ineens…….

 4. Jan schreef:

  Ik zie jou nog wel als een nederlandse Ed Whitlock even door gaan http://en.wikipedia.org/wiki/Ed_Whitlock

  • djaktief schreef:

   Hi Jan,

   Vorig jaar zag ik die man binnenkomen in Rotterdam in een goed tijd, maar ik weet niet meer wat en toen noemde de speaker zijn leeftijd en ik schoot helemaal volg van bewondering. Inspirerend dat soort lopers.

   groetjes,

   Dorothé

 5. Tom schreef:

  Gelukkig ga je nog doorlopen. Ik schrok van de titel en de eerste alinea’s over blessures.. 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.