Schrikken? Ja…!

Geplaatst: 07/07/2012 in sport
Tags:, , , ,

Zaterdagmorgen,

Soms een geluk!

Vroeg wakker vandaag. Het weer de schuldige? Zou zo maar kunnen. Dus op tijd naar de baan voor de training. Ook de meeste spullen voor mijn collega’s al klaar gezet zodat ze zometeen aan de slag kunnen.

De lopers en loopsters komen binnendruppelen. Ja..de kermiswagens staan weer voor de deur. De parkeerplaatsen bezet met joekels van woonwagens. We gaan inlopen. Best lekker weer om te lopen. Na een uurtje bezig te zijn geweest begint de kern van de training. 10 keer 400 m in 5 series van 2 staat er te doen. De meeste groepjes zijn meer dan halverwege en dan…dan is er gedoe. Ik zie bij de steeplebak iemand onderuitgaan. Er word geroepen om de AED die bij ons onder in de hal hangt. Ik denk dat het apparaat binnen 1 minuut ter plaatse is.
Ook word er snel om de hulpdiensten gebeld.

dat nummer kent iedereen uit zijn hoofd.

De AED wordt aangesloten en onze loper komt weer terug op de wereld zonder dat we het apparaat hebben hoeven te gebruiken. De politie is als eerste en even nadien ook 2 ambulances. Juist twee…dat schrijft het protocol voor bij een melding met hartfalen.

Er wordt meteen een hartfilmpje gemaakt. Onze loper is toch weer zelf in staat om op de brancard te gaan liggen. Ondertussen hebben we ook nog even zijn vrouw kunnen inlichten. Maar vooral ook redelijk gerust kunnen stellen.

Gelukkig liep het vandaag zo af;-)

En voor de groep? Met nagenoeg de hele groep zijn we samen naar boven in de kantine een kop koffie en thee gaan drinken. Even de spanning eraf. We kregen overigens de complimenten van de hulpdiensten voor ons adequate handelen.

Nu een uurtje geleden telefonisch contact gehad met onze loper die inmiddels weer thuis is en het goed maakt, maar waarvoor nog een behoorlijk nabehandeltraject is uitgestippeld.
En zojuist even per mail alle loopsters en lopers van de zaterdaggroep op de hoogte gebracht van de actuele situatie. Zo wordt wat een ogenschijnlijk rustige training gaat worden ineens toch wel erg heel heftig.

Je weet als trainer dat je dit ooit kan overkomen en het is in ieder geval enorm schrikken maar anderzijds ook een geruststellende gedachte dat als er zoiets gebeurt dat er gehandeld wordt zonder dat er onmiddellijk sprake is van grote paniek. Da’s ook de verdienste van een hechte groep.
 

Advertentie
reacties
 1. RunningHans schreef:

  dat is zeker schrikken… maar je weet eigenlijk dat je in een lange hardloopcarriere hier een keer mee te maken krijgt.. prima gehandeld door jullie en gelukkig goed afgelopen

 2. hardlopendeboer schreef:

  Heftig! Blijft schrikken en dit hoop je uiteindelijk toch nooit mee te maken.

 3. Je hoopt altijd dat je, als zoiets zich voordoet, je koelbloedig genoeg zal blijven om de juiste zaken te regelen. Dat is volgens mij prima gegaan, complimenten!

 4. Fred schreef:

  Uiteraard schrikken, ook al omdat je je als trainer toch min of meer verantwoordelijk voelt voor zoiets. Al zul je als voormalig brandweerman letterlijk voor nog heter vuren hebbe gestaan!

 5. johannesdeloper schreef:

  Gelukkig goed afgelopen, en zo’n AED ligt er duidelijk niet voor niets.

 6. Zeker heel goed afgelopen als ik alleen al aan die wielrenner denk ook hartstilstand in zijn slaap overleden hij was op en top sportman

 7. kitty schreef:

  Het kan zomaar gebeuren, het drukt je weer met je neus op de feiten. Fijn dat het goed gaat met de loper en dat hij weer thuis is!
  Maar dat je er flink van schrikt… dat is zeker!

 8. Ronald Meijer schreef:

  dat is idd schrikken maar goed gehandeld. Kan ook niet anders met zo’n ervaren traininer / voormalig bevelvoerder

 9. runninggerard schreef:

  Dat is zeker schrikken. Iets waar je niet op niet te wachten. Gelukkig is er goed gereageerd. Top

 10. langzaamaan schreef:

  Tjonge das zeker schrikken!! Je verwacht het nooit maar dan komt het toch! Gelukkig hadden jullie de mensen en apparatuur om te helpen 🙂

 11. onehappyjogger schreef:

  da’s pas koelbloedig handelen zeg! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen! Niet iedereen zou weten wat doen, gelukkig dat jullie als groep inderdaad direct zo adequaat handelden!

 12. Wendelien schreef:

  Wat een geluk voor het slachtoffer dat ie niet in z’n eentje op pad was, maar op de baan liep…
  Goed gehandeld!!!

 13. Esther schreef:

  Da’s inderdaad behoorlijk schrikken. Gelukkig dat jullie wisten wat te doen en dat ook snel en adequaat deden. En goed te horen dat die loper alweer thuis is en er dus goed vanaf is gekomen.
  Nog een reden om te genieten van elke dag, het kan ons allemaal gebeuren!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.