Logboek!

Geplaatst: 02/08/2012 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

de krabbels van destijds!

Schreef ik vorige week hoe mijn trainingsweken er uitzagen kon ik dat voorheen ook controleren omdat ik alle trainingen in een soort van logboekje bijhield. In dit digitale tijdperk is dat niet zo’n grote kunst omdat er allerlei digitale versies in omloop zijn. Nu met allerlei klokjes voorzien van gps en hartslagmeting is dat eenvoudig te doen.
Maar goed ik ben niet zo’n gadgetfreak en mijn trainingen worden begeleid door een oud Casioklokje met een stopwatch- en countdown functie. Zelfs kun je er nog op zien hoe laat of het is. Het ding zal al wel meer dan 20 jaar oud zijn en als ik er om de 4-5 jaar een nieuw batterijtje in doe functioneert het prima.
Maar de laatste paar jaar houd ik het allemaal niet meer zo nauwgezet in de gaten hoeveel km’s ik nou precies maak en tegen welk tempo. Train eigenlijk puur op gevoel. Voor mij werkt dat prima.

De plaatjes geven een beeld hoe mijn loopdata werd bijgehouden voordat ik ook maar één letter kon typen op een PC. Krabbels.. meer waren dat niet. Overigens vond ik mijn kladblokjes terug toen ik met ontslag ging. Ze waren achter de laden geschoven van mijn bureau en was ze eigenlijk al een paar jaar kwijt.

Nu moet je niet denken dat ik een tegenstander ben van allerlei moderne hulpmiddelen integendeel zelfs. Maar voor mezelf hoeft dat niet meer zo nodig.
Vanmorgen samen met mijn loopmaatjes een duurloopje gemaakt van een krappe 20 km. Goed op weg naar de Kustmarathon.

Advertentie
reacties
 1. Ruud schreef:

  Toch blijft het leuk; heb zelf ook nog nagenoeg alle notities uit de jaren ’80.
  Die van de jaren ’90 moeten ergens in een oude PC opgeslagen zijn, ooit wil ik die er nog eens uit toveren.

 2. RunningHans schreef:

  ik heb ook nog alles op papier staan… wel zo makkelijk

 3. Jacqueline schreef:

  Krabbels …. ik houd mijn trainingen ook bij in een schrift, lekker ouderwets 😉

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Het gaat niet om geschiedschrijving toch? Zelf hou ik een Excel bij, die de boel voor me uitrekent. Dat is vooral handig met de schoenen, dan weet ik hoeveel km ik erop heb gelopen. Ik vind het ook prettig om terug te kunnen lezen waardoor misschien een bepaalde blessure is ontstaan en wat ik er toen mee gedaan heb.

  Ik heb sinds november een Garmin 310 en die vind ik echt heel erg leuk. Ik heb er nu in de vakantie ook wandelingen mee gemaakt. Het is heel leuk om die op de kaart terug te zien.

  Ik probeer wel op gevoel te lopen en geen slaaf te worden van de tempocontrole die dat ding biedt.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Deborah Hamar schreef:

  Leuk dat je ze terug gevonden hebt. Ik zelf ben ook meer van het schrijven. Mijn vriend wordt gek van mijn lijstjes die hij overal in huis tegen komt. Sinds twee weken ben ik (noodgedwongen) aan het lopen zonder horloge en GPS. Het was voor mij een verademing omdat ik niet meer tegen de tijd op aan het rennen was. Ik liep puur op gevoel en kon mij daardoor beter ontspannen. Hoewel ik nu ook wel benieuwd ben of ik mijn eigen tijd al heb kunnen verbeteren.

 6. chrisrogghe schreef:

  Tof, je blog ‘avant la lettre’ ! Die technische snufjes zijn wel leuk maar dan moet het natuurlijk ook allemaal goed werken ! 😉

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.