Vakantie voorbij?

Geplaatst: 06/08/2012 in sport
Tags:, ,

Maandagmiddag,

thee smaakt goed na afloop!

Afgelopen week was het al te merken dat in het zuiden de vakantieperiode af gaat lopen. Deze week hier nog de kindervakantieweek en dan gaat de basisschool weer beginnen. Ook bij de trainingen zie je de diverse groepen weer wat groter worden. Liepen we bv. de afgelopen weken op maandagavond onze duurloop met een man of 10 nu weer bijna 20. Dus zou je kunnen zeggen gedaan met de rust en op naar een najaarsevenement. Op naar de EkoPlazaKeienloop op 9 september of op naar de TTM op 2 september of werken naar Eindhoven toe.

Ik denk dat je als loper jezelf een doel moet stellen om naar toe te werken. Het werkt duidelijk de motivatie om te trainen in de hand. Zeker als je ook nog met een groepje op weg kunt gaan naar eenzelfde doel dat werkt naar mijn mening super.
Zo is er nu bij de club een groepje bezig om in september de marathon van Berlijn te lopen. Ze lopen samen hun duurloopjes. Ze doen samen wat voorbereidingswedstrijdjes. Zo is een marathonvoorbereiding geen opgave maar een trainingsfeest. Zou hardlopen al een individuele sport zijn dan is dat op deze manier al lang achterhaald.

Voorbarig?

Een trainingsfeestje was ook de bostraining gisteren. Met 6 teams van 4 lopers een soort van estafette training er van gemaakt. Tsja…dan komt het “nietwillenverliezen” in de mens weer naar boven en loop je vaak sneller dan dat je bedoeling was.

Ook mijn wedstrijddoel  de Zeeuwskustmarathon komt weer naderbij. Nog 8 weekjes en dan is het weer zover. Ik kijk er naar uit wat deze editie weer brengen zal. Ga hem nu voor de 5de keer lopen en de omstandigheden zijn nog niet 1 keer hetzelfde geweest. Is natuurlijk ook één van de charmes van zo’n marathon.

Advertentie
reacties
 1. Deborah Hamar schreef:

  Ah jullie zijn weer in volle training dus.
  Ik merk dat het hier nog erg rustig is met hardlopers “in de buitenlucht”.
  Ik ben zeker van mening dat jezelf een doelstellen voor ogen houden helpt om je gemotiveerd te houden. Zo ben ik alweer een aantal weekjes bezig mijn conditie op te krikken. Dit jaar wil ik de tien km zonder blessures op te lopen kunnen uitlopen. Mijn tempo ligt daardoor wat lager. Maar ik ben erop gebrand het te halen!

  Suc6 met de verdere voorbereidingen voor de marathon.

 2. Kitty schreef:

  Ik weet zeker dat jij die kustmarathon weer tot een goed einde gaat brengen! Zo extreem als afgelopen jaar zal het hopelijk niet zijn.. Trainen voor een doel is inderdaad fijn en helpt je gemotiveerd te houden… Maar soms zijn er dagen dat ik blij dat ik train en waarvoor er eigenlijk niet toe doet!

 3. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Door de komende blogloop van Jaqueline werd ik ook geconfronteerd met het kustmarathonparcours. Dat lijkt me flink pittig (maar ik ga het proberen). Als je dat 42 km kunt …….. petje af en dan al voor de 5e keer.

  groetjes,

  Dorothé

 4. Esther schreef:

  Ja, helaas, de vakantie periode nadert zijn einde, vind het altijd wel prettig, even gas terug en doen en laten waar je zin in hebt. Maar de trainingen oppikken, toewerken naar je doelen is ook fijn.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.