Op naar het Zeeuwse!

Geplaatst: 09/08/2012 in sport
Tags:,

Donderdagmorgen,

Hier niks hoogwater!

Als de kalender augustus aangeeft dan wordt het weer tijd om wat meer km’s te gaan maken. De vakanties raken op z’n eind en de najaarsdoelen zijn vaak bekend. Voor velen op weg naar Amsterdam, Berlijn, Eindhoven of wat voor een doel dan ook. Allemaal meer km’s maken om goed voorbereid aan de start te staan.
Vanmorgen ging ik samen met mijn loopmaatje Harrie op weg voor een rustig duurloopje. Hoe lang? Nou ja…minstens voor 2 uur maar hoe ver precies dat is afwachten waar we terecht gaan komen. Ons loopgebied is dermate uitgebreid dat je nooit  precies weet hoe lang je nog te lopen hebt voordat je weer thuis bent. Het maakt ook niet eens heel veel uit. Samen al zo veel gelopen dat een km meer of minder er weinig toe doet.

We zijn ruim 90′ onderweg komen we in het stukje omheind gebied waar de moeflons zijn uitgezet. En warempel ze stonden met de hele groep bijna tegen de omheining. Nog nooit zagen we ze van zo kort bij. Maar een foto maken dat je lukt je niet. Ze zijn voor die tijd al weg. Wel stond er afgelopen week in de krant dat de leider van de kudde, een oudere bok, verdwenen was. Hoe? Stropers? Ze zijn het nog aan het onderzoeken. Als er in het voorjaar kleintjes geboren moeten worden zal er nu een geslachtsrijpe bok bij moeten komen. Want ook van de wind zal een vrouwtjes moeflon niet drachtig raken.

Dan gaat de kop richting huis. De klok gaat uit als we de inrit oplopen op 2:22’22”. En ook 22.2 km gelopen? Het zal een paar km meer geweest zijn. Op het wildviaduct een km geklokt op 5’42″/km. Een prima trainingsloop.

Zondag gaan we samen naar Zoutelande om bij Jacqueline het 2de deel van de Kustmarathon te lopen. Het heeft er alle schijn van dat het een leuke loop gaat worden. En ook nog eens hoogwater. Zin in!!

Advertentie
reacties
 1. mo schreef:

  in fijn weekend in Zeeland.

  Groet Mo

 2. Deborah Hamar schreef:

  Alvast veel plezier voor as zondag in Zeeland met dit mooie weer moet dat ook zeker goed komen. 🙂 (of lopen jullie liever als het wat minder warm is?)

 3. djaktief schreef:

  Hoi Tiny,

  Betekent hoog water dat we door het mulle zand moeten? Help, dan ga ik niet zo hard?
  Ik heb er wel zin in maar ik weet niet wat ik moet verwachten.

  groetjes,

  Dorothé

 4. Jaco schreef:

  Mooi verhaal van een zo te lezen prima loopje.Veel plezier Zondag in Zeeland!Het wordt(als het goed is)mooi weer.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.