Dagje kust!

Geplaatst: 14/08/2012 in sport
Tags:

Zondagmorgen,

Met deze ploeg op stap!

Samen met mijn loopmaat Harrie zouden we mee gaan doen met een trainingsloop ter voorbereiding op de kustmarathon in oktober. Het weer voorspelt niet veel goeds of juist wel. De te verwachten temperatuur bracht de warme editie van de marathon van oktober 2011 weer helder voor de geest. Maar goed mede daardoor maar vroeg vertrekken je weet het tenslotte maar nooit op de laatste vakantiedag van het zuiden.
De drukte bleek nog alleszins mee te vallen en op de parkeerplaats was nog ruimte genoeg. Minder voor de bus bleek later. Ja…om te parkeren wel maar om de parkeerplaats te verlaten dat was andere koek.

Nu samen naar de Fiets want een kopje koffie gaat er altijd wel in. Even nadien zien we een rode invasie langskomen. Ze lopen het terras straal voorbij. De padvinders. Gelukkig loopt de route straks langs de zee dat kan bijna niet fout. Even later als ze de juiste plek hebben gevonden is het al meteen een gekwek van jewelste. Kennismaken met onbekenden. Begroeten van mensen die je al weer een tijdje niet hebt gezien. Voelt goed.
Dan vertrekken naar de parkeerplaats naar een grote oranje bus die ons naar Vrouwenpolder brengt. Zoals al gezegd de parkeerplaats af rijden werd nog een probleempje.

Bijna de finish!

Hoogwater. Het duurt een stuk minder lang voordat je over het mulle zand aan de waterlijn bent. De eerste km’s vliegen voorbij. En bereiken we de eerste verzorgingspost. Even wat extra drinken. Ja…de omstandigheden bijna identiek aan de uitgave van oktober. Gelukkig is het maar een training vandaag en geen wedstrijd. De duinen in dan. Diegene die ooit gedacht mocht hebben na het strand nu hebben we het lastigste deel wel gehad komt bedrogen uit. Hier begint het pas. Omhoog,omlaag, trapjes omhoog en omlaag.
Dan de verassing van de dag. Gunter en Fabiola staan met een volle tafel eten en drinken klaar om ons tot in de puntjes te verzorgen. Niet alleen heel leuk maar ook heel welkom. Over de boulevard van Domburg zie je in de verte de toren van Westkapelle. Op de marathondag zie je dan nog iets verder altijd een torenkraan staan met alle vlaggen. Maar wat is het dan toch nog een pokkeneind.
Even de Tank aantikken en het laatste stukje in. Sommigen hebben het aardig lastig.
Het laatste stukje strand bij Zoutelande is het “badgastspringen”. Tjee…wat is het hier druk. De dijk op naar beneden de Langstraat in. De bult met zand op en we zijn er voor vandaag.

Een douche welverdiend. Daarna liet het eten zich ook goed smaken. Wat een mooie trainingsdag. Naar huis rijden dat was duidelijk iets minder. Meer dan 2 keer zo lang deden wij er over om thuis te geraken.

Jaqcueline “Kei” bedankt voor de organisatie. Toppie!!

Advertentie
reacties
 1. […] weblog van John, Fabiola, Ronald, Ruth, Tiny, Hans, Lianne en Dorothé kun je hun ervaring lezen en nog meer foto’s bekijken van deze […]

 2. Jan schreef:

  lekker daggie aan t strand!

 3. Ronald Meijer schreef:

  ja, lekkere vent ben jij.. jij zegt ook niks als wij straal de fiets voorbij lopen… nou ja, het was in ieder geval weer een top dag!

 4. RunningHans schreef:

  goede weergave van de dag. Ik was blij dat ik weer van de groep deel kon uitmaken. Goed je te zien en dat je nog steeds als een jonge god loopt

 5. John schreef:

  Meer dan bekend terrein voor jou, maar daarom zeker niet minder leuk en nuttig om het parcours nogmaals af te leggen.
  Een topdag, leuke mensen, gezellig én niets dan lof over de organisatie natuurlijk.

 6. Fabiola schreef:

  Günter en ik vonden het erg fijn om iets voor jullie te kunnen betekenen. Heel erg leuk om je weer eens te zien, Tiny. Hopelijk tot snel! Groetjes vanuit mooi Zeeland.

 7. runninggerard schreef:

  Mooi dagje weer in Zeeland. Vertrouwd terrein voor jou Tiny. Niet te ver gelopen op het strand? Terug weg was druk hoorde ik al.

 8. onehappyjogger schreef:

  heel leuk om je weer te zien en om samen te lopen Tiny! ’t was een supertraining en een superdag 🙂

 9. djaktief schreef:

  Leuk je live ontmoet te hebben Tiny. Na afloop helaas geen gelegenheid meer om na te kletsen omdat ik met familie en vrienden verder had afgesproken. Onze terugweg kende ook veel file maar verder is het prima daar in Zeeland.

  groetjes,

  Dorothé

 10. djaktief schreef:

  Leuk je live ontmoet te hebben Tiny. Na afloop moest ik met familie en vrienden gelijk door, dus napraten lukte niet. De verkeerschaos werd later nog groter. Wij zijn uiteindleijk maar uit eten gegaan om te wachten tot de files over waren, maar dat duurde lang.

  groetjes,

  Dorothé

 11. Jacqueline schreef:

  Leuk dat je er weer bij was Tiny. Op naar onze 5e editie.

 12. Ruud schreef:

  Mooi en uiterst geslaagd dagje naar zee, heerlijk hoor

 13. Esther schreef:

  Ik had al op twitter gelezen dat het een mooi dagje was in Zeeland. Goeie training gehad voor de kustmarathon in prima gezelschap!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.