Bernhezeloop!

Geplaatst: 26/08/2012 in sport
Tags:, , ,

Zondag,

weer mooi gepoetst!

Het komt niet zo vaak voor dat ik een week niks post hier op mijn blog. En zeg niet dat er afgelopen week niks gebeurd is waar ik over had kunnen schrijven. Ik had het kunnen hebben over de ontzettend warme bostraining van afgelopen zondag of over de duurloop op maandag met een zonsondergang die zo mooi was. Of over de bijzondere baantraining van afgelopen woensdag en dan lag de bijzonderheid meer in de gesprekken vooraf en naderhand. Of over de opgesplitste duurloop van 25 km van afgelopen donderdag. Of over het schrobwerk van de baan die nu weer mooi schoon erbij ligt. Of over ons bezoek van vrijdag aan De Efteling. Waarbij een aantal jongere bezoekers zich verbaasde over het feit dat 4 AOW-ers zich waagden aan nagenoeg alle attracties. Zeg dus niet dat er niks te schrijven viel. Maar laat ik vandaag maar eens verslagje maken van een halve marathon die ik gisteren nog eens liep. Dat was al weer een tijdje geleden.

Een plaatje van deze loop in 2006.

De halve marathon die ik liep is een wedstrijdje georganiseerd door de lopersgroep Wijbosch. Een lopersgroep waarvan een deel vroeger ooit eens liep bij onze club. Nu een bloeiende zelfstandige groep die deze mooie halve marathon onder haar beheer heeft. Een halve marathon die alle plaatsen, die tot de gemeente Bernheze behoren, even aandoet. Dat betekent verzamelen bij het eindpunt en met bussen naar Heesch gebracht worden voor de start.
Ik stond aan start met toch wel een heleboel clubgenoten dat deed me goed. Wat zou ik doen? Een pittige training er van maken of toch een wedstrijdje. Lastige vraag altijd. Ik nam me voor om rustig te beginnen en eens zien of het vandaag met een oplopend tempo zou kunnen. De start dan. Eerste km. op 5’13”. Tja…mooi gedacht rustig beginnen en een oplopend tempo. Zeker ook met mijn vriend “de wind” recht van voren. Dat zal nog niet zo meevallen.
Zijn we bijna 3 km onderweg hoor ik achter me zeggen: ” met dit tempo is een finish onder 1:45′ mogelijk”. Kijk eens om zeg: “je rijk rekenen moet je doen in de laatste 3 km niet op de eerste drie”. Kom op de eerste 5 km door in 25’28”. Bij de iets verder liggende drinkpost even goed drinken en op naar 10 km. Loop nu in deze fase al van groepje naar groepje. Ook rijk rekenaars denk ik. Mijn vriend de wind is vandaag niet voor mij. Doorkomst op 10 km. 25’01”. Mooi da’s iets oplopend. Wel leuk om door de diverse dorpjes te lopen. Op verschillende plekken feestjes langs het parcours. Op een rustiger gedeelte staan een paar dames en ik hoor ze tegen elkaar zeggen: “nou da’s ook de jongste niet meer”  Waarschijnlijk niet voor mijn oren bestemd maar ik hoor het wel. Ik vroeg me af of ze dat uit bewondering zeiden of dat ze bedoelde “ouwe zak” Ik dacht het mijne er van. Ondertussen al weer een aardig op weg naar het 15 km punt. Sjan en Jeroen zie ik regelmatig op diverse plekken langs het parcours.  Da’s wel leuk. Passage op 15 km 24’35”. Aan de opdracht nog steeds voldaan. Nu komen we echt op een heel winderig gedeelte. Passeer een clubgenoot die even bij me aansluit, juist… maar even. Zich waarschijnlijk ook rijk gerekend.
Voor me het volgende groepje. Er op en er over. Je voelt een beetje de jaloerse blikken. Getver… klinkers erg bolle weg. Loopt niet zo best. Zie nog net op tijd het bordje van 20 km er staat aardig wat publiek bij dat punt. Doorkomst in 24’27”.  Toch nog weer iets sneller. In de laatste 1100 m staat Jeroen nog een keer en hij ziet het en ik weet het. Het beste is er nu wel van af . Het laatste stuk nog 5’13”.
Precies aan de opdracht voldaan progressief lopen.
Met mijn eindtijd van 1:44’44” ben ik in ieder geval dik tevreden. En nu kan ik me wel rijk gaan rekenen voor de Zeeuwse Kustmarathon maar dat doe ik voorlopig nog maar eens niet. Dat zien we na 6 oktober wel.

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Prima gelopen, steeds ietsjes versnellend; heb je prima berekend onderweg.
  En een nette tijd op de klokken; betekent niets voor Zeeland, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Geen gereken dan (of toch wel?)

 2. johannesdeloper schreef:

  Niet slecht voor een ouwe (taaie) zak!

 3. runninggerard schreef:

  Rekenen kunne ze beter aan jou overlaten. Over cijfertjes hoeft niemand jou meer iets te vertellen. Maar goed volgens het plan gelopen. Nette tijd Tiny.

 4. onehappyjogger schreef:

  prachtige tijd gelopen! En idd…jij hebt al zo veel ervaring, dat ze je niet zo veel meer kunnen wijsmaken hé 🙂

 5. Aniet schreef:

  Nondeju, wat een mooie tijd, Tiny! Jou maken ze niet meer gek natuurlijk maar voor velen een wijze wijze les, over het vroegtijdig rijk rekenen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.