Pittige bostraining!

Geplaatst: 03/09/2012 in sport
Tags:

Zondagmorgen,

Hier kwamen we gisteren langs en vanavond ook weer wss.

Wat een weertje voor een training in het bos. Het kon amper beter. Een klein select groepje dat vandaag aanwezig is. Het overgrote deel van de groep is op trainingsweekend in Noord-Limburg.  Zaterdagmorgen zijn ze met z’n  allen vertrokken. Nagenoeg alle recreanttrainers zijn ook mee. Maar ja…iemand moet er thuis blijven. Vind ik ook niet zo erg.

Daardoor dus een klein groepje. Geeft mij de gelegenheid om weer eens een pittige training uit te proberen. Na het inlopen wat oefeningen gedaan. Daarna de kern. Een rondje van zo’n 250 m met 10 m hoogteverschil. Zowel in het klimmetje als in de afdaling is het los zand, Behoorlijk ongelijk en bezaaid met boomwortels. Het is dus ontzettend uitkijken geblazen. Het spreekt voor zich dat we het rondje een paar keer rustig verkend hebben om de linke plekjes in de gaten te hebben.

Uiteindelijk de uitvoering. Eerste rondje linksom op tempo dan een rondje rustig daarna 2 rondje tempo en eentje rust. Dan deze serie nog eens tot we 15′ vol hebben. We pakken wat extra rust om hetzelfde nog eens te doen maar dan andersom. Ik mocht zelf volle bak meedoen. Wist ik ook precies wat ik van de groep vroeg. Dat hakte er stevig in.

De thee en de koek smaakten naderhand dan ook des te beter. Als de trainingweekendgasten dit lezen weten ze wat er in een van de komende weken te wachten staat. Goeie voorbereiding op onze crossjes in de komende herfst en winter.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Grappig Tiny, gisteren koos ik ook voor ‘heuvels’ maar aangezien hier los zand ontbreekt ben ik naar de Brienenoord gereden die heb ik 4x opgelopen, dus 2x heen en weer. Hij is wel iets hoger, maar ik ga lang zo hard niet als jullie daar gedaan hebben. Geen wonder dat jij zo goed bent off the road.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.