Lopers in de maak!

Geplaatst: 10/09/2012 in sport
Tags:, , ,

Zaterdagmorgen,

bij de ingang!

Vandaag op tijd naar onze baan. Het zal wel een druk dagje gaan worden. Allerlei activiteiten op de rol. Om te beginnen al eens vast een paar spandoeken hangen. Ik weet inmiddels waar ze het best en het snelst hangen. Het eerste ontvangst is voor een 16-tal diabetes start to runners. Ontvang even in een aparte ruimte. De secretariaatsruimte die uitzicht biedt op de baan. na ze welkom geheten te hebben neemt een internist en een diabetesverpleegkundige ze over. Zo meteen komen ze ook in de kantine.

De volgende groep zijn de recreanten die altijd al op zaterdag trainen. een tweetal trainers begeleiden ze vandaag. Daar heb ik geen werk meer mee. Vervolgens druppelen de eerste start to runners binnen. Beneden al ontvangen om de presentielijst af te tekenen en een consumptie bonnen te ontvangen. Service van de club.

Het loopt vol en dan moeten er zo meteen het diabetesgroepje er nog bij. Nee…. veel praatjes hebben ze niet. Vol spanning van wat er komen gaat. Maar snel door naar buiten lees je op de gezichten maar ook eerst nog naar het toilet.
Wat een prachtig gezicht is het toch de diverse groepjes op de baan. Een van onze vrijwilligers heeft wat foto’s gemaakt. Hier staan ze.

Na de training staat er een kar klaar van EkoPlaza boordevol lekkere appeltjes. Die gingen er wel in.

Zondagmorgen,

sponsors in beeld

Nadat wij gisteren van de baan vertrokken waren is er een opbouwploeg geweest die de voorbereidende werkzaamheden verzorgden voor de EkoPlaza Keienloop. Een nog kleinschalige wedstrijd over een 5-10- en 15km. Je kunt hem ook als estafetteteam mee doen. En altijd een prachtig gedeelte van deze wedstrijd is de scholenloop op de baan zelf.

Om 11.00 u. mocht ik zelf van start voor mijn 10 km. Gezien de warmte maar eens vol gas van start. De 1ste km ging niet veel sneller dan 5′. Ik dacht bij mezelf als ik het 2de rondje straks iets sneller kan dan ben ik er wel tevreden over. Op mijn casiootje kon ik zien dat het iedere km net iets sneller ging. Mijn passage over 5 km gaf dat al wel aan 23’57”. De volgende ronde in en dan ga je aan het vegen. De een na de ander haal je in en je loopt er zo aan voorbij.  Tja… met deze temperaturen heb je jezelf zo opgeblazen. Halverwege rondje 2 merk ik dat het nog wel iets sneller kan. Beetje gas erbij. Als ik de baan oploop zie dat ik nog gemakkelijk onder onder 47′ kan duiken. Mijn netto eindtijd 46’46”. Ben ik dik tevreden mee. Afgelopen weken zijn er gewoon veel km’s gemaakt voor de Zeeuwse Kustmarathon en ik heb er ook niks voor teruggenomen. Nog 2 stevige weken en dan moet ook deze editie van de marathon maar zitten.

 

Advertentie
reacties
 1. dutchrunner.nl schreef:

  Hier is geen spraken van een recessie!

 2. Wendelien schreef:

  Weeer zo’n mooie uitslag: 46:46
  Goed op koers!

 3. johannesdeloper schreef:

  het is elk jaar weer leuk om te lezen over ‘jouw’ start to runners.

 4. Shirley schreef:

  Helemaal mee eens!! Start to run bij de keien is echt top!! Met zulke goede en fanatieke trainers kan het niet anders dan dat deze starters ook de liefde voor het hardlopen oppikken!

 5. djaktief schreef:

  Geweldig dat je het doet Tiny en geweldig voor al die start to runners dat ze jou en andere professionals treffen.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.