Kustmarathonweertje!

Geplaatst: 25/09/2012 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Zo bizar was het vanavond nog niet!

Na een toch wel heftige week loopt de training voor de kustmarathon op zijn einde. Nog een paar loopjes om wat bezig te blijven maar niet meer zo lang. Gisteren stond er voor de mensen die in Eindhoven de halve marathon gaan lopen nog 2 uur op het programma. We liepen het rondje wat we vorige week ook al eens liepen. Er zit hier de mogelijkheid in om allerlei eventueel wat kortere routes te nemen. Even die mogelijkheid in de gaten houden in verband met de wind. Bijna storm zeg maar. Een nadeel van deze ronde is wel dat je vertrekt met de wind mee en terug recht op je snufferd.

Maar goed de wind is je beste trainingsmaat niet zeuren en op pad. Harrie en ik op kop, samen 135 jaar ervaring, om het tempo aan te geven. Op het punt van de eerste mogelijkheid om korter te lopen gingen de Berlijngangers er af. Hier zat de winst in tempo nog niet, amper 30″ sneller dan vorige week. Kennelijk hebben in het verdere verloop toch wat meer winst gepakt. Op ruim 9 km draait het parcours naar links en nog eens naar links. De wind nu op kop.  Achterin werd nog gekheid gemaakt “bij Harrie gaat alles er langs heen en bij jou alles er overheen”. Ze zullen het er mee moeten doen. Op sommige stukken waaide het behoorlijk. De dames in de groep geadviseerd om kort in ons spoor te lopen om toch nog enigszins te profiteren van ons kopwerk.
Het werd achterin ook stiller, het volume dan toch niet de wind. Ik kijk mijn maatje eens aan zie dat die dus absoluut geen krimp geeft. Die is ook klaar om op 6 oktober mee van start te gaan. Uiteindelijk draaien we naar ons clubhuis toe en klok ik af op 1:53′. Ruim 5’sneller dan vorige week. Ook de Eindhovengangers zijn er klaar voor. Zeker weten dat er aan de start staan die mindere voorbereiding gehad hebben.

 

Advertentie
reacties
 1. RunningHans schreef:

  Die foto blijft uniek

 2. onehappyjogger schreef:

  héhé, die foto roept wel herinneringen op 🙂 De voorspellingen voor de marathon zien er super uit, 17°, geen regen en geen al te krachtige wind 🙂

 3. ruud schreef:

  Klaar voor Berlijn, klaar voor Eindhoven
  Klaar voor Zeeland; de “storm-“training al gehad, regen ook genoeg de laatste tijd; alleen nog even de hitte. We gaan het meemaken; ik ook voor het eerst, laat het maar lekker extreem worden

 4. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Jullie zijn er ook klaar voor hoor… alhoewel je nooit weet hoe het daar gaat in Zeeland heb ik begrepen.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.