Weer thuis!

Geplaatst: 21/10/2012 in sport
Tags:,

Zondagmorgen,

Ieder halfjaar, tenminste al vanaf 2004, ben ik bezig met het flinke groep trainers met het begeleiden van doorgaans grote groepen start to runners. Dat betekent ieder half jaar voor de vaste recreantengroep dat ik niet voor hun bezig ben. Ik zie ze wel op zaterdag en zijdelings houd ik het wel in de gaten wie er niet en wie er wel is en wat er gebeurt. Maar uiteraard lang niet zo intensief dan dat ik er gewoon bij ben.

Maar nu dat de najaar sessie weer achter de rug en een groot aantal starters is ingestapt in het project Run to the Start ben ik weer terug bij de groep. Iedere keer opnieuw voelt het eigenlijk een beetje aan of ik ze in de steek liet. Van de andere kant als je even buiten beeld bent geweest zie je ook van een aantal lopers/loopsters dat ze vooruitgang hebben gemaakt. Dat heb je minder in de gaten als je ze wekelijks ziet.
Zo is er een behoorlijke groep die zich aan het voorbereiden zijn om de 7^^loop te doen op 18 november. Als ze er om vroegen dan krijgen krijgen een wat meer gericht schema om daar naar toe te werken. Je ziet ze dan groeien. Hun duurlopen worden iets langer een de afstanden op de baan worden een stuk gemakkelijker gelopen en sneller.

Het voelde gisteren wel heel goed om weer terug te zijn. Het voelde alsof ik weer thuis was. Voorlopig maar weer even blijven.

Advertentie
reacties
 1. patrician46 schreef:

  Mooi om te lezen wat je beleving is op het moment dat je een groep even op een wat lager pitje hebt staan!
  Blijf dan nu inderdaad maar even “thuis”

 2. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Je bouwt toch een band op. Als beginnend loper moet je je echt ergens aan vast kunnen houden. Er wordt zoveel gezegd en geschreven dat je vaak niet weet hoe je het moet beoordelen. Een woord van DE trainer kan dan zoveel twijfels wegnemen en ook motiveren. DE trainer is natuurlijk degene met wie ze gestart zijn. Leuk om te lezen dat de trainer ook de lopers mist.

  Zelf heb ik nooit een trainer gehad (ben ik te eigenwijs voor denk ik) maar wel gemist wat dat betreft. Ik kon gewoon nooit op de tijden dat de loopgroepen actief zijn ivm gezins en kinderactiviteiten. Nu vind ik het lekkerder om alleen te lopen, maar af en toe met iemand of een kleine groep is wel leuk.

  groetjes,

  Dorothé

 3. Julie Mestdagh schreef:

  Het is echt een plezier om te lezen hoe jij met jouw lopersgroepen begaan bent!

 4. toontje34 schreef:

  Leuk geschreven stukje weer Tiny het blijft mooi jou berichten te lezen

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.