Daar ga je toch voor!

Geplaatst: 23/10/2012 in sport
Tags:,

Dinsdag,

Dat gaat lukken!

Behalve dan mijn eigen gezin zijn er binnen onze familie niet veel hardlopers. Mijn verbazing was dan ook niet gering toen ik eind mei een mailtje kreeg van Daniëlle, mijn nichtje. Ze vroeg me: “binnen welke tijd zou ik een HM kunnen lopen?” Beetje stangen mag en ik antwoordde: “Ik schat binnen 2 uur”. Bij de retourmail maakte ze me duidelijk binnen welke termijn ze een halve marathon zou kunnen lopen. Nou is mijn nichtje niet de minste sportieve van de familie want ze voetbalt al jaren. Ik zag het wel zitten om daar een jaar voor uit te trekken. Nog sneller dan snel een antwoord: “da’s te lang”!!

Uiteindelijk kwam er nog een lange mail overheen en ze legde me haar doelstelling uit.

Nu moet je weten dat zij zo maar op gezette tijden haar baan opzegt en voor een periode van 3 maanden of een half jaar gaat werken met weeskinderen en of dat nou in Peru, Columbia of in Guatemala is dat maakt haar niet uit. Als laatste werkte ze in Guatamala voor de stichting http://www.tessunlimited.nl/

Begaan met haar werk als ze is heeft ze dus het plan opgevat om een halve marathon te lopen op 30 december in Winterswijk om wat sponsorgeld te kunnen doneren aan die stichting.

Begonnen in juni met een beginnersschema van 10 weken dat haar naar 5 km zou brengen. Ja hoor een kwart van de afstand en bijna de helft van de tijd al om. Samen hadden we de afspraak dat ze mocht instromen in het schema waar ze zelf van vond: “dit is een watjes niveau!”
Uiteindelijk lukte het begin september met 3 trainingen per week om een uur aaneengesloten te kunnen lopen. En van hieruit gaan werken naar die halve marathon afstand toe. Haar lange langzame duurloop zit nu op 90′. Nu is haar vertrouwen dat de missie zal slagen zo groot dat ze in haar vriendenkring van haar plannen op de hoogte heeft gesteld.

Tess Unlimited

Dus hier gaan ze voor!

Een halve marathon lopen, dat doe je niet zomaar…Althans ik niet..maar door meteen mijn idee de wereld in te gooien, was er geen weg meer terug….De halve marathon zal er komen, dus kom maar op met de trainingsschema’s! Maar wat is een goede motivatie om het ook echt vol te houden? Een dagje onbeperkt shoppen, een week vakantie, dagje sauna opties genoeg, maar wie gaat me sponsoren als ik vervolgens al het geld uitgeef bij de Bijenkorf..Dus dan maar gewoon voor Tess Unlimited!! En het leuke is, ik ga niet alleen lopen, Marieke loopt met me mee. Ook die had eerst ja geroepen voor ze besefte hoeveel 21 km is..Maar ook zij is een te grote bikkel om terug te krabbelen.

Voor degene die de stichting nog niet kennen, Tessa, de oprichtster van Tess Unlimited woont in San Gaspar,Guatemala en gaat door het hele land op zoek naar kinderen met een hazelip en/of voedingsproblematiek. Vervolgens worden die kinderen als ze voldoende op gewicht zijn, geopereerd en waar nodig krijgen ouders voeding voor de kinderen, het zogenaamde ‘Melkproject’.

Hiernaast is ook het Educatief Centrum een belangrijk onderdeel van de stichting. Hier kunnen kinderen na school, omdat ze hier alleen maar in de ochtend school hebben, extra lessen krijgen. Dit kan zijn computerles, engelse les, zagen,timmeren, maar ook samen spelletjes doen om zo te leren samenwerken, maar om gewoon even lekker kind te zijn. Naast al deze lessen zijn er ook een aantal kinderen die bezig zijn met het KIDS Restaurant. Dit is een plek waar de kinderen onder begeleiding van 2 guatemalteekse docenten en vrijwilligers koken voor de mensen die op bezoek komen. Hierbij staan de kinderen zowel in de keuken als in de bediening zodat ze alle facetten van het werk leren kennen.

Dit is in het kort wat Tessa doet en mocht je nog meer willen weten, vraag het aan mij of kijk op de website. www.tessunlimited.nl

Vind jij nu net als ik dat dit soort projecten de steun van ons verdienen, of vind je het gewoon heel knap van ons dat we de halve marathon lopen.. Steun ons dan….

Het geld kun je overmaken op mijn rekening nummer, 15 49 95 843, tnv Danielle Raijmakers. Dit gaat dan 1 januari in zijn geheel naar Tess Unlimited..Ik zal me wel opofferen om het er persoonlijk heen te brengen..

En mocht je ons willen supporteren langs de lijn op het moment van de waarheid…of misschien wil je wel meelopen..jullie zijn allemaal van harte welkom.  We gaan jullie nodig hebben!!!

Voor meer informatie of vragen, mail of bel maar..                                                                                                                                       danielle_raijmakers@hotmail.com

06-18156351

Advertentie
reacties
 1. […] Mocht je vergeten zijn waar het om draait dan lees je dat hier even. […]

 2. toontje34 schreef:

  Hallo
  Dus Tiny je wilde eigenlijk al mee lopen maak er dan maar een mooie training van maar je ben eigenlijk verplicht om mee te lopen dus gaaaaaaaaaaaaan met die loopschoenen van je

 3. danielle raijmakers schreef:

  Wat leuk om dit allemaal te lezen..ja ik ben dus het nichtje waar het over gaat…allemaal super bedankt!!!!! en misschien moeten jullie ome tiny een beetje achter zijn vodden aan zitten, want hij wil eigelijk meelopen, maar heeft nog niet defenitief ja gezegd 🙂

 4. toontje34 schreef:

  Hoi Tiny ook ik vind het een geweldig idee van de halve marathon om zo geld in te zamelen ik doe ook mee en sluit me bij Julie Mestdagh aan.Als Danielle haar halve marathon uitloopt krijgt ze van mij ook 1 euro per km en 9 euro bij voor de moeite. 30€ dus.En Danielle zet hem op succes met je voorbereiding en ik vind het doel ook erg goed.

 5. patrician46 schreef:

  Wat knap en dapper dat ze dat gaat doen!!! Diep respect!!!

 6. onehappyjogger schreef:

  wat een mooi doel zeg! Uiteraard wil ik een bijdrage doen voor het nichtje van m’n coach 🙂 25 euro komt jullie richting uit. Ik geef het je in Geldrop!

 7. Julie Mestdagh schreef:

  Hoi Tiny! Wat ongelofelijk SUPER van je nichtje. Aangezien ik zelf 2 maand naar Paraguay ben getrokken om vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen kan ik dit alleen maar ontzettend toejuichen. Als Danielle haar halve marathon uitloopt krijgt ze van mij 1 eur per km en 4 euro bij voor de moeite. 25 euro dus 🙂 Veel succes Danielle!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.