Waarom eigenlijk?

Geplaatst: 02/11/2012 in sport
Tags:,

Vrijdag,

Rotterdam ’94

Nadat ik een periode van 10 jaar hardlopen achter de rug had dacht ik eens na om ook eens een marathon te lopen. In de beginjaren ’90 liep ik dan ook 2 keer Rotterdam. Mijn baan en mijn tweede baan als brandweervrijwilliger dat vroeg wel zo veel tijd dat een fatsoenlijke voorbereiding voor nog een marathon er gewoonweg niet in zat.

Totdat ik in januari 2001 bij de brandweer met FLO-ging en bijna 20 uur per week er zo maar vrij kwam wilde ik het nog wel weer eens proberen om me voor te bereiden. Ik liep nog altijd wel 60-70 km/week dus dacht ik met een 12-tal weken wel voldoende tijd te hebben om redelijk getraind aan de start te staan ook weer in Rotterdam.

FLO. 2001

Mijn lijf dacht er toen toch echt iets anders over. Was nog maar amper aan mijn schema begonnen en ging mijn rechterkuit protesteren. Het herstel en de nasleep duurde dermate lang dat het schema totaal in het slop raakte. Ben je mooi klaar mee. Tijd hebben en je lijf werkt niet mee.

Waarom het nou eigenlijk tot in het najaar van 2007 moest duren voordat ik dus toch weer een marathon liep? Ik zou het niet weten. Gewoon niet de draad opgepakt denk ik. Nu zijn we inmiddels weer 5 jaar en 10 marathons verder. En als het aan mij ligt wil ik er nog best wel een paar lopen. Stadsmarathons? Nee….liever niet. Laat mij maar wat natuurmarathons lopen. Een mooie afsluiting zou eigenlijk de Slachtemarathon zijn in 2016. Utopie? Ik hoop van niet.

Advertentie
reacties
 1. Claudia schreef:

  Gaat vast goedkomen in 2016, was idd een mooie de Slachtemarathon.

 2. johannesdeloper schreef:

  je hebt het soms niet in de hand, maar ik zie wel een reeele mogelijkheid dat je er 2016 gewoon bij bent, je bent toch iemand van de buitencategorie zoals bv Ed Whitlock

 3. Jacqueline schreef:

  Voor veel lopers herkenbaar helaas …”tijd hebben en een lijf dat niet meewerkt”. Slachtemarathon 2016 … gaat je vast en zeker lukken om die te lopen.

 4. patrician46 schreef:

  Ik hoop voor je dat je die marathon mag lopen! Veel succes in elk geval alvast. Ik neem mijn petje voor je af!

 5. Deborah Hamar schreef:

  Ah 2016. Nog even de tijd om te trainen. 🙂
  Het lijkt mij een hele ervaring om aan een marathon mee te lopen.

 6. kitty schreef:

  Afspraak staat genoteerd… 2016 Slachtemarathon! (maar tot die tijd toch nog wel de kustmarathon, toch?)

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.