Motivatie!

Geplaatst: 04/11/2012 in sport
Tags:, , ,

Zondag,

Zo’n shirt voor je dat helpt wel!

Als wij op zaterdagmorgen aan ons inlooprondje, buiten de baan, van 2.5 km beginnen dan start ik vaak mee op kop om het tempo enigszins aan te geven. Doe je dat niet dan ligt het begintempo voor inlopen vaak te hoog. Gaandeweg het rondje zak ik naar achter om duidelijkheid te hebben van wie er zoal meeloopt. Ook kun je wat informatie krijgen hoe men de afgelopen week heeft kunnen trainen en je blijft wat op de hoogte van pijntjes of blessures.
Ik ben van mening dat het werk van een trainer hier dan ook begint. Gisteren raakte in gesprek met een jongedame en hoe het nou tersprake kwam weet ik niet maar zij wist niet dat ik naast mijn reguliere baan bijna dertig jaar een functie heb gehad als vrijwillig brandweerman.
Ik vertelde haar dat deze functie eigenlijk mijn motivatie was om te gaan hardlopen. Sporten met een team is lastig want bij een alarm laat je toch een team in de steek. Dat doe je dus bij hardlopen niet. Maar voor mij telden nog wat andere zaken mee. Op een bepaald ogenblik dacht ik eens bij mezelf; “hoe zou ik me voelen als ik bij een actie zou moeten stoppen vanwege een slechte conditie en zeker als het een reddingsactie zou zijn waarbij leven of dood op het spel zou staan. Die gedachte liet me nog amper los”.
Tot op de dag van vandaag weet ik van mezelf zeker dat ik me daar nooit geen verwijt over hoefde te maken. Dat was mijn motivatie. Komt nog bij dat ik hardlopen en de wereld er om heen verschrikkelijk leuk vind.

Dat gaat er wel in!

Vanmorgen dan een training in het bos. Gaan we normaliter altijd van start bij Naat Piek. Voor de broodnodige variatie vandaag eens in Harrie, mijn loopmaatje ,zijn achtertuin. Al een paar keer had de groep daar om gevraagd. Dus dacht ik vanmorgen dat zullen ze dan ook weten ook;-)
Het toeval wilde dat het ook nog schitterend weer was. Het zonnetje scheen volop. Na het inlopen en bij de eerste inspanningsproef van 10’vlogen de  jasjes de bomen in. Mul zand en heuvels wisselende elkaar in dit rondje af. Vervolgens na enige rust nog een 4 en 6′.
En wat te denken als je de groep in 2 subgroepen splitst en een estafette laat lopen? Zelfs aow-ers gedragen zich dan als jongehonden. Vervolgens als afsluiter. Boven over de heuvelrug een route van bijna 1000 m. Ik mag wel zeggen dat je aardig op dreef bent als je dat in 5′ voor elkaar krijgt.
Het was redelijk rustig bij de thee na afloop van de training. Nee…niet in aantal maar meer in volume. Dat is ook een stuk motivatie om hier volle bak mee te gaan. Stuk voor stuk met een goed gevoel hun zondag begonnen.

Advertentie
reacties
 1. johannesdeloper schreef:

  Trek je dat shirt a.s. Zondag over 2 weken ook aan? Weet nog niet of ik datgeen ik geroepen heb qua snelheid kan/wil nageven, zodoende…..

 2. Julie Mestdagh schreef:

  Van alle motivaties die ik al heb gehoord van mensen die hardlopen – en ze zijn allemaal even veel waard, laat dat duidelijk zijn – vind ik deze wel een van de bijzonderste. Het raakt me hoe je nadacht over hoe jouw conditie zou kunnen bepalend zijn over leven of dood van iemand anders. Sterk.

 3. Deborah Hamar schreef:

  Wat heerlijk om zo je loop ronde af te kunnen sluiten.
  Leuk shirt overigens!!

 4. patrician46 schreef:

  Zonder motivatie zou ik waarschijnlijk inderdaad ook niet zijn begonnen met hardlopen. Voor mij was het het belangrijkste om conditie op te bouwen. Zou ik daarbij ook nog afvallen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar ik had gewoon voor ik begon met hardlopen echt 0,0 conditie, dus daar wilde ik heel graag wat aan doen. Nou ja en nu merk ik dat ik ook al langzaam vooruit ga kijken naar dingen die ik zou kunnen doen als ik straks langer en verder kan lopen. Bijvoorbeeld een 3km of 5km loop bij ons in de buurt. Maar eerst maar eens zorgen dat ik die ook uitloop 😀

 5. djaktief schreef:

  Leuk shirt Tiny!

  groetjes,

  Dorothé

 6. Bjorn Paree schreef:

  Hardlopen zonder motivatie is bijna niet mogelijk.. het gewicht is voor mij 1 motivatie en dé wedstrijd is voor mij de 2e motivatie waarom ik het volhoud en het schema volg. Mensen die ‘slecht’ hardlopen adviseer ik altijd een wedstrijd uit te kiezen en daar voor te gaan trainen. Omdat je op die wedstrijd goed wilt presteren is het makkelijker om te blijven trainen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.