Lopers/loopsters geworden!

Geplaatst: 18/11/2012 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagavond,

loopbaan?

De voorlaatste baantraining voor onze 40 Run to the Start  gasten. Inmiddels 5 trainingen verder en je wordt er helemaal blij van. Wat een gemotiveerde ploeg is dat. Je ziet dat ze met sprongen vooruitgaan. Het enige wat we moeten doen als trainers is aan de rem gaan hangen. Door de vooruitgang is de motivatie zo hoog dat ze zo maar te snel willen. Dat mogen ze dan op 25 november bij de Pnem-cross. Nu nog even gedeisd. Volgende week al weer de afsluitende training. Ik ben er niet zo bang voor dat dit groepje niet doorgaat en of dat het nou bij  onze club is of elders wij hebben ze op het loopspoor gezet. Echte lopers en loopsters geworden. Eén voorbeeld dan? Bij de aanmeldingen van september voor de start to run sessie zag ik een aanmelding van een mevrouw van 62 jaar. Ook hier  had ze zich voor aangemeld. Ik had al eens rondgekeken wie of dat dan wel moest zijn. Ik kon in de verste verte niet ontdekken wie dat zou kunnen zijn. Ze loopt er toch tussen een trotse oma van 4 kleinkinderen en ze doet geen meter onder voor de rest.

Zaterdagmorgen,

Zo was het nog net niet.

Sloot ik gisterenavond bijna om 21.30 u de poort achter me deed ik die vanmorgen tegen 8.30 u al weer open. Ik had eigenlijk net zo goed hier kunnen slapen. Het hield er om door de lichte nachtvorst of de baan enigszins glad zou worden. Gelukkig was dat niet het geval. Goed te belopen. Als de trainingsmaterialen klaar staan is het even wachten op de deelnemers. We verwachten dat de groep wat minder groot zal zijn omdat de zevenheuvelenlopers er niet bij zullen zijn. Die mogen alleen mee inlopen wat oefeningen doen en weer uitlopen.

Maar ja…meteen als je zoiets denkt wordt dat onmiddellijk gelogenstraft. Werk aan de winkel voor 3 trainers. Wat een heerlijk weertje is het toch zo met het zonnetje erbij. Helaas is dat niet van lange duur en voor dat de training is afgelopen is de zon weg en wordt het verschrikkelijk guur en koud.

Zondagmorgen,

Alternatieve blokhut!

Amper een kwart van de gewone groep aanwezig. Mijn geplande programma raakt hierdoor een beetje in de war. Was van plan om de training vandaag de training van ongeveer gelijk niveau te doen. Zou ik nu bijna groepjes moeten maken van 6 eenlingen. Dat ga ik anders doen. Lopen de lopers in Nijmegen over 7 heuvels dan gaan wij er 7*7 doen. Ze zijn dan wel wat minder hoog en minder lang maar ze worden zeker voelbaar. Overigens is het een nat modderig zooitje in het bos. Het hele gebied Slabroek in de buurt van de Roestbak zijn ze onderhanden aan het nemen. Bij de bestaande vijvers en poelen worden alle loofbomen plat gelegd zodat er minder blad in de vijvers komt. Ook worden er nog meer poelen aangelegd. Als straks het hele grondwaterniveau van de Maashorst naar boven gaat ben ik benieuwd of dat we hier over een paar jaar nog kunnen lopen zonder natte voeten te krijgen. Ik denk van niet.
Vanmiddag moet ik maar eens de rust er op gooien. Het lag in de bedoeling om in Nijmegen even de supporter uit te hangen maar voor mijn lijf is het gewoon beter om het maar even rustig aan te doen. Ik hoor de verhalen in de loop van de week wel.

Advertentie
reacties
 1. Jan schreef:

  Het zelfde trieste beleid als bij ons kennelijk. Het lopen, wandelen, fietsen in de natuur speelt kennelijk nauwelijks een rol, men wil de natuur zo inrichten dat men er zo weinig mogelijk geld in hoeft te steken. Bosages veranderen in knekelvelden en zandverstuivingen. Mooie beloopbare stukken veranderen in zompige moerassen. Anderzijds maakt men ondoordachte plannen met hooglanders, oerossen, vossen en wolven om het voor ons nog eens ‘extra leuk’ te maken…

 2. djaktief schreef:

  Je bent er maar druk mee Tiny, leuk dat je zulke gemotiveerde starters hebt.

  groetjes,

  Dorothé

 3. Julie Mestdagh schreef:

  Zetelatletiek is ook sport Tiny, geniet van je rustnamiddag, je hebt het meer dan verdiend, lijkt me!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.