Te lang,te kort?

Geplaatst: 22/11/2012 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Lopen en meten.

Liep je vroeger al eens een wedstrijdje van een bepaalde afstand laten we zeggen een 10km. Bij het uitzetten van de juiste afstand was vaak wel iets mis mee. Liep je op die wedstrijd die mss wel eens 200 m tekort was een goeie tijd dan had je een goede dag of je dacht dat je goed in vorm was. Als de afstand daarentegen iets te lang liep je een slechte tijd was de conclusie: “hopeloos uit vorm”. Vandaag de dag werkt het zo niet meer met de geavanceerde GPS- sporthorloges en telefoons niet te vergeten. Die meten feilloos of dat de afstand wel of niet correct is.
Je krijgt er als organisatie ook genadeloos van langs als de opgegeven afstand niet helemaal klopt.
Maar het rare feit doet zich dan weer voor als je al een parcours hebt dat precies aan de juiste afstand voldoet moet je alle mogelijke moeite doen om je parcours zo af te zetten dat er ook geen meter afgesneden kan worden. Zou je door afsnijden nu ineens wel een kortere afstand lopen dan opgegeven is dan hoor je weer niemand.

Lopers? Een raar slag volk. Soms!

Vanmorgen met ons duurloopje, ja…duurloopje, niet te lang want zondag mag ik in Geldrop al een heel eind. Bij een duurloopje wordt er niet gekeken maar een metertje meer of minder. Gewoon lopen en genieten. Vanmorgen ook niet gekeken of dat er zware stukken in  zaten of niet. Verharde wegen daar liepen we vanmorgen amper op.

Advertentie
reacties
 1. Claudia schreef:

  Is het eerste wat lopers ook doen en vergelijken op hun klokjes, de afstand. Het is moeilijk om het precies goed te krijgen. Voor zondag wordt het gewoon genieten, leuk om je weer te zien.

 2. Jan schreef:

  Vroeger waren de rondjes van de Vestloop in Alkmaar 100m te kort, scheelde 300m, in mijn tempo zo’n anderhalve minuut, denk dus nog steeds geflateerd over dat PR van 1:09 daar…

 3. Julie Mestdagh schreef:

  Heel herkenbaar Tiny. Mij kan het normaal niet zoveel schelen of de afstand klopt of niet, maar als je echt voor een wedstrijd getraind hebt en voor een PR gaat is het wel balen als de afstand niet klopt. Tot zondag in Geldrop!

 4. kitty schreef:

  Jaaa ook ik ben schuldig!
  Maar bij sommige loopjes ben ik zo op zoek naar die verdomde finishlijn dat ik de laatste (kilo)meters echt aftel… maar gelukkig achteraf lekker relativeren, toch?!

 5. Bjorn Paree schreef:

  Ik moet soms wel lachen om mensen die klagen dat een parcours van bijv. Amsterdam of Rotterdam Marathon niet klopt met hun eigen gps. Terwijl dat oficiele IAAF opgemeten parcoursen zijn.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.