Vrijwilligers!

Geplaatst: 29/11/2012 in sport
Tags:, ,

Donderdag,

Trots op!

Als je de verhalen en verslagen leest van de wedstrijd van afgelopen zondag in Geldrop dan wordt de omgeving waarin werd gelopen hoog geprezen. Maar direct daarna zeker ook de vriendelijkheid van alle vrijwilligers die bij de organisatie betrokken waren. Het was ook mijn ervaring moet ik zeggen. Het is toch altijd een visitekaartje van een organisatie om een aantal vrijwilligers in dienst te hebben die weten waarvoor ze staan. Ik denk, nee ik weet eigenlijk wel zeker, dat de meeste deelnemers dit ook erg op prijs stellen en hogelijk waarderen. Anders waren zij in de verslagen niet zo vaak genoemd.

Zeker is het ook als je ze niet had , die vrijwilligers dan, had je ook geen evenement. Misschien had zelfs je vereniging dan gewoonweg niet bestaan.
Als je alleen al bekijkt wat er binnen onze eigen club actief is om allerlei werkzaamheden te doen. In allerlei commissies en activiteiten houden ze zich bezig. Je had als club geen bestaansrecht als dat niet zou gebeuren. Als je bij onze club lid wordt dan is oa één van de voorwaarden dat je tenminste 5 uur per jaar vrijwilligers werk uitvoert.
Zijn er dan zoveel werkzaamheden te doen? Ja. Als je bv een artikel schrijft voor het clubblad is al vrijwilligers werk. Een avondje meehelpen in de kantine. Parkeerwacht, jurylid bij wedstrijden die we organiseren. Een groepje houdt zich bezig met de registratie van de gemaakte uren. Met z’n allen dan krijg je best veel voor elkaar.
Ieder jaar wordt dan ook nog eens iemand aangewezen als vrijwilliger van het jaar. Ik weet uit ervaring dat de winnaars trots er op zijn om die trofee eens te winnen.

Bij heerlijk weer vanmorgen een kort duurloopje gemaakt van uur. Het parcours was dan wel pittig. In Harrie’s achtertuin. De kenners weten wel waar dat is.

Advertentie
reacties
  1. kitty schreef:

    Volgens mij zijn we het eens! Hulde voor de vrijwilligers!!

  2. toontje34 schreef:

    Zeker weten Tiny zonder vrijwilligers geen wedstrijdlopen en mogen van mijn wel eens in het zonnetje gezet worden hoor 🙂

  3. Julie schreef:

    Hoi Tiny, helemaal mee eens. Zonder vrijwilligers wordt het heel erg moeilijk om iets te organiseren, de inzet van die mensen is dan ook van onschatbare waarde. Je moet het ook maar doen om vb vijf uur lang in de kou bekertjes te staan vullen en zo. En er gebeurt ook zo veel achter de schermen. Ik heb eens twee jaar vrijwillig de ledenadministratie gedaan van een zweedse sportclub in Brussel, ongelofelijk hoeveel uren daarin zijn gekropen. Dikke pluim dus voor die mensen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.