Wat te doen?

Geplaatst: 02/12/2012 in sport
Tags:

Zondag,

Zelfs het zonnetje kwam er nog even bij kijken.

Zelfs het zonnetje kwam er nog even bij kijken.

Buiten de wedstrijdgroepen om zijn er op zondagmorgen een drietal recreantgroepen actief. Er is wat snelheidsverschil tussen de groepen. Het eindresultaat van de training is altijd dat alle groepen lekker bezig geweest zijn.
Nou wist ik dat er vandaag een aantal lopers/loopsters zouden overkomen van de Run to the Start groep en dan kan ik ze allemaal in de minst snelle groep laten instromen maar als dat ploeg van Henk nagenoeg compleet is en nog 10 man extra mag ik wel zeggen dat hij dan aardig overcompleet is.
Dus wat te doen? Bij mij in de groep instromen en mijn training aanpassen en zo trainen dat iedereen zijn ei kwijt kan? Bedacht in ieder geval twee trainingen zodat ik niet voor één gat te vangen was.

Maar het werd 9.30 u. en wat denk je? Het probleem loste zichzelf op. De minst snelle groep waren er een heleboel afwezig en met de instromers erbij nagenoeg even groot als gewoonlijk. Dus mijn snelste versie van de training kon uit de kast. Op zich niet veel sneller maar het inlopen gaat wat op een hoger tempo en wat langer ook. Bij de kern van de training krijgt iedere deelnemer een genummerd pionnetje mee. Over een redelijke lange modderige en met plassen gelardeerde dreef op je 5 km tempo 3′ lopen. Op de plek waar je uitkomt je pionnetje neerleggen. Omkeren en 1′ terugwandelen. Op het fluitsignaal het resterende stuk op tempo weer terug vanwaar we gestart zijn. Na weer 1′ rust het volgende tempo in. De kunst is om precies weer bij je eigen pionnetje uit te komen in de 3″.

Bij 4 herhalingen zit iedereen wel voldoende onder de modderspatten en bij de meesten is het vet ook al wel van de soep. Dit zijn trainingen waar ik nog eens lekker mee kan doen.

Advertentie
reacties
 1. Wendelien Schalij schreef:

  Wat een ingenieuze training!

 2. kitty schreef:

  Mooie training!!

 3. Julie Mestdagh schreef:

  Zo zie je maar dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als ie geschonken wordt…. of hoe zoveel problemen zich eigenlijk niet voordoen. TOch maar weer een mooie training gedaan en een prachtige foto! Daarvoor alleen al zou ik gaan lopen, voor die mooie omgeving!

 4. Jacqueline schreef:

  Klinkt als een super leuke training

 5. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Blij dat ik jou training niet hoefde te doen. Ik heb een hekel aan modder en 3″ heb ik geloof ik nog nooit gehaald. Bij mij zou het dan heel magere soep worden .

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.