Heel bijzonder!

Geplaatst: 04/12/2012 in sport
Tags:,

Dinsdag,

Zelfs lopen ze de cross mee.

Zelfs lopen ze de cross mee.

Naast alle jeugd-wedstrijd en recreantengroepen traint er bij onze club een heel bijzondere groep. Een groepje met een paar jeugdatleten met een visuele beperking. Het groepje begon met 2 atleten en is inmiddels wat uitgegroeid naar een wat grotere groep met ook een paar atleten met een verstandelijke beperking.

De training gebeurt bijna een op een. Frans en Gabri zijn de trainers en een aantal ouders doen ook mee op de baan om alles georganiseerd te krijgen. Het is heel erg leuk om te zien hoe de atleten niet alleen het lopen wordt bijgebracht maar ook allerlei technische disciplines worden beoefend. Het kost zo enorm veel geduld en niet alleen geduld maar er moet ook worden nagedacht over welke hulpmaterialen heb ik nodig om een bepaald doel te bereiken. Nu kun je dan als trainers wel aangeven dit of dat zou ik nodig hebben. Zij willen dat op hun eigen manier doen.

De twee trainers hebben nu samen met hun atleten het plan bedacht om die spullen die ze nodig hebben om die zelf bij elkaar te sparen en die kosten niet te laten drukken op het normale materialen budget. Een strak plan om het zo maar eens te zeggen.
Ze organiseren op woensdagmorgen 2 januari een sponsorloop op de baan. Zeker met de recreantgroepen gaan we proberen om daar gehoor aan te geven. We gaan een poging doen om op z’n minst toch een radio-cd speler bij elkaar te lopen. Daar zitten ze op dit moment het meest om verlegen.

Op de foto zie je Gabri met een van haar pupillen de cross lopen. Zou jij dat durven als je niets zag? Kijk en dat vertrouwen kun je ze toch bijbrengen. Dan heb je toch eer van je werk mag ik wel zeggen. Respect!!

Advertentie
reacties
 1. […] op de baan om wat geld bijeen te lopen voor onze G-groep. Onlangs schreef ik daar al eens een berichtje over. Met een groepje van 50 mensen stonden we aan de start. Proberen om een uur vol te lopen. Mijn […]

 2. RunningHans schreef:

  Dat is goed werk van jullie

 3. Gabri schreef:

  Wat een lief stukje tekst, dankjewel Tiny.

 4. kitty schreef:

  Ooo wow, wat een vertrouwen! Ik geloof niet dat ik me zo zou kunnen overgeven en het vertrouwen zo onvoorwaardelijk zou durven te geven aan iemand! #respect! Voor trainer en loper!!

 5. Ruth schreef:

  heel mooi zeg!

 6. djaktief schreef:

  Geweldig! echt heel bijzonder!

 7. Esther schreef:

  Da’s zeker eer van je werk hebben! Daar mag de trainer best trots op zijn, iemand zoveel vertrouwen kunnen geven. Mooi groepje en mooi dat ze van de club de tijd en gelegenheid krijgen om er te mogen trainen.

 8. Julie Mestdagh schreef:

  Als dat je geen voldoening geeft als trainer, die mensen zo’n cross zien lopen, dan weet ik het ook niet meer. Zo mooi om zien. Proficiat met jullie inzet!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.