Nog witter!

Geplaatst: 07/12/2012 in persoonlijk
Tags:,

Vrijdag,

Bittere noodzaak deze manier van vervoer.

Bittere noodzaak deze manier van vervoer.

Was er gisteren een beetje sneeuw gevallen dan was het vanmorgen best raak. Er viel en er valt vanmorgen beduidend meer. Heel Nederland raakt er van in paniek. Bijna al week lang is er een code oranje over deze vrijdag afgeroepen. Iedereen bij voorbaat al in de stress.
Mijn opa woonde met zijn gezin vroeger nogal ver achteraf en als er dan sneeuw gevallen was dan was er niemand die er voor zorgde dat er gestrooid werd. Toch waren er een aantal dingen gewoon noodzakelijk. Voor het meeste eten hoefden ze deur niet uit. Dat hadden ze zelf ook wel.

Van een paar planken werd een slee in elkaar getimmerd nog een paar schuine planken ervoor en met het paard een prima sneeuwschuiver om een redelijk begaanbaar pad te hebben.
Moest er ondanks dat ze de meest dingen wel in huis hadden toch ook nog wel eens ooit wat boodschappen gedaan worden. Dan ging het paard weer voor dezelfde slee en ging men naar Uden om de meest noodzakelijke dingen te halen uiteraard ook voor de buren.  Moest je wel even langs want een telefoon was er dus niet.

Het was dus ook niet echt een alledaags tafereel als ze op deze manier in Uden kwamen. Ook foto’s maken was in die tijd (1920-1930)was ook nog niet een alledaagse bezigheid daarom ben ik best blij deze foto van mijn vader(voerman) en mijn helaas veel te vroeg overleden tante te hebben. Overigens mijn enige nog levende tante van mijn vaders kant wordt volgende maand 102. Het plaatje is destijds in Uden gemaakt.

Advertentie
reacties
  1. Prachtig Tiny, ik herken dit soort foto’s uit het album van mijn moeder, ook uit Brabant.

  2. Ruth schreef:

    leuk zo van die oude foto’s met een mooi verhaal erbij.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.