Kliederzooi!

Geplaatst: 09/12/2012 in sport
Tags:, , ,

Zondag,

de foto werd gemaakt door Fransje.

de foto werd gemaakt door Fransje.

Na de prachtige mooi zaterdag lieten de weersvoorspelling nog al somber uit voor de zondag. Best wel spannend eigenlijk. Regen, ijzel of welke nattigheid dan ook? Zou het glad worden of niet? Om even na 6 uur ’s morgens ben ik al eens een keertje naar buiten gegaan om eens te zien en te voelen hoe de vlag erbij hing. Geen ijzel in elk geval. Voor mezelf al het criterium go…
Een andere bijkomstigheid was dat ik vandaag een andere groep onder mijn hoede had. De trainer van de minst snelle groep had een snipperdag. Dan is je actieradius wat minder groot. Het legt je wel enigszins een beperking op van welk deel van het bos je gaat gebruiken voor de training. Het zou vandaag niet veel invloed hebben. Het was overal in het bos superslecht.

Bij het inlopen viel mijn eerste optie al af. Het pad dat ik wilde gebruiken voor dezelfde training als vorige week was echt spekglad door de regen op de aangereden sneeuw. Wel kreeg hier de groep een stevige uitbreiding. Er lopen op de Maashorst behalve paarden, Schotse Hooglanders,  moeflons en soms ook nog landgeiten en een aantal kuddes met schapen. Deze schapen worden van tijd tot tijd eens verkast en we kwamen echt midden in zo’n kudde terecht. Gaaf is het toch om te zien hoe een tweetal honden op fluitsignalen van hun baas de kudde in de juiste richting drijven. En wij? Wij waren er gewoon niet in de optiek van de schapen en de honden.

Uiteindelijk een parcours gevonden. Het was een keuze uit de minst slechte. Wat een ontiegelijke kliederzooi was het.  Niet aan de HF-hoogte maar aan de hoogte van de spatten op iemands achterkant kon je afmeten hoe snel je was. Ik had een heerlijke training of dat voor de anderen ook gold dat weet ik niet.

Advertentie
reacties
  1. Julie Mestdagh schreef:

    Ha, zo grappig, ik zie jullie al staan tussen al die schapen! Ze hebben hier in Gent zo’n project waar ze een kudde schapen laten grazen in plaats van mannetjes van de gemeente aan de slag te sturen met machines… altijd leuk inderdaad om te zien hoe die beestjes reageren op hun herder!

  2. johannesdeloper schreef:

    Nou Tiny uiteindelijk ben jij ook een soort herder die zijn schaapjes op het droge moet zien te houden.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.