Sporen?

Geplaatst: 17/12/2012 in sport
Tags:,

Maandag,

gewichtig werkje

gewichtig werkje

Gisterenochtend stond ik in het bos weer bij mijn eigen groep. Arrogantie? “Eigen groep”. Nou vooruit bij de groep die ik doorgaans op zondag begeleid. Al wekenlang had ik de training in mijn gedachten die ik vandaag wilde doen maar altijd kwam er wel iets tussen. MTB-ers, het weer,trainers vervangen en zo nog meer van die dingen.
Na het gebruikelijke inlopen en nog al wat sprongetjes, hupjes, hinkjes heuvel op, het rondje van vandaag verkennen. Er zitten op dit rondje een tweetal klimmetjes in en dus ook afdalingen. Voor de rest is het eigenlijk geen meter vlak. Wat gaan we doen?
Een rondje op tempo lopen daarna een rondje rustig, twee rondje op tempo(tijd rondje 1*2) weer een rondje rustig. Ja…rustig maar de klimmetjes blijven. Vervolgens naar 3 rondjes tempo( tijd rondje 1*3). Dan ga je weer terug naar 2 rondjes tempo en daarna weer naar 1. Alleen er komt wel bij dat ik vroeg om deze laatste rondjes 10″sneller te lopen dan het begintempo.
Bij het uitleggen hiervan, het kost overigens in de loop van de tijd wat minder uitleg voordat iedereen snapt wat de bedoeling is, zie je wel van die ongelovige blikken en je hoort ze bijna denken spoort die ouwe nog wel? Dat zijn voor mij de geniet momenten want zelf loop ik deze training even hard mee dus ook even hard afzien.
Wee…diegene die hier te hard van stapel loopt die komt zich keihard tegen want 10″sneller op uur is niet veel maar wel behoorlijk te voelen op een toertje dat maar ongeveer 2′ lang is. Maximaal doen we dit een half uur lang. De snelsten maakte de piramide net af. Ik kwam er 100 m. aan te kort.
Ik genoot er mateloos van. Bij de thee begreep ik van de groep dat ze het ook leuk vonden ondanks het afzien. Dus hoezo spoort niet? Het liep als een trein.

In de middag nog genoeg energie over om mee te gaan kijken naar het prachtige werkproject van mijn oudste zoon. De fly-overs in Den Bosch over de Dieze. Wat een fantastisch mooie klus. Hoezo spoort niet? Nee… nu nog niet maar over een jaar wel.
Bekijk deze impressie maar eens.

Advertentie
reacties
  1. Julie Mestdagh schreef:

    Vind dat zo’n leuke uitdrukking. “spoort niet?”. Typisch Nederlands. Heel sappig!

  2. Tonny Jansen schreef:

    Dat was zeker een afzien training als ik het zo lees en achter af komen de verhalen wel bij de thee

  3. Esther schreef:

    Juist die afzien trainingen zijn vaak (achteraf!) zo heerlijk om te doen. Thee wel verdient dan! 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.