Always?

Geplaatst: 24/12/2012 in sport
Tags:,

Maandag,

modderGisteren gebeurde het gewoon weer. Zeker in Nederland zal je dat met de regelmaat van de klok overkomen dat je loopschoenen echt zeiknat worden. Zeker beginnende lopers stellen me wel eens de vraag hoe die het beste schoon te maken en te drogen zijn.
Ik vertel ze dan altijd hoe ik dat doe. Meestal begin ik met de ergste modder er af te halen. Er zijn wel een prutraces waarbij ze het ergste vuil er met een hogedrukspuit er af spuiten. Ik klop of veeg het ergste vuil er vanaf uiteraard haal ik even de binnenzool eruit. Als de veters ook erg vuil zijn haal ik die er ook ook die stop ik dan in een washandje zet er een veiligheidsspeld  op en ze gaan gewoon de was mee in. Een emmertje lauw water met een beetje zeep erbij en een borstel zijn ze snel weer schoon. Nee….niet als nieuw.
Dan moeten ze nog drogen. De binnenzool kan met een knijper op het wasrek. Je schoenen vul je met papier. Van  Runningcobbler kreeg ik het advies om dat niet met krantenpapier te doen maar met keukenrol. Niet alleen absorbeert dat laatste beter maar geeft ook geen vlekken van de drukinkt van het krantenpapier.
Ik vertel er ook wel bij dat het toch wel handig is om extra paar schoenen er bij te hebben zeker als je 3 keer in de week loopt. Je schoenen krijgen dan de tijd ook om goed droog te worden.

Onlangs vertelde ik dit verhaal weer eens en ik zag dat een van de dames een enigszins rood hoofd begon te krijgen. Met een kleurtje en grote glimlach vertelde ze in de groep dat ze geen krantenpapier en geen keukenrol gebruikte maar ze had er inlegkruisjes ingelegd. Het werkte geweldig het is alleen een beetje een dure oplossing.

Iedereen nog hele prettige Kerstdagen toegewenst.

 

Advertentie
reacties
 1. toontje34 schreef:

  Hele goede tipTiny vooral bij deze natte dagen.
  Ik heb ook medere paar hardloop schoenen ook handig dus.

  Fijne Feestdagen en een gezond uiteinde en een gelukkig nieuwjaar

 2. Julie Mestdagh schreef:

  Dankjewel voor de tip. Ik zit hier net met een paar zompige schoenen die ik heb uitgewassen na de marathon dus dat komt prima van pas!

 3. Ruth schreef:

  Hier ook met een warm sopje en dan schrobben maar. Maar ik leg ze dan ondersteboven op een dweil te drogen, lukt ook aardig. Heb ze toch pas over een weekje of twee ten vroegste weer nodig als ik weer de modder induik, tot dan de andere loopschoenen weer gebruiken

 4. de man van die rechtse kuiten.. schreef:

  mooie kuiten daar rechts 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.